3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024

Dă lovitura cu o nouă statuie …

După succesul incredibil cu statuia-kitsch a reginei Maria, primăria sectorului 5 sub conducerea extraordinară a lui Daniel Florea (PSD) dă lovitura cu o nouă statuie jenantă.

Inaugurarea de statui și monumente, o patologie extrem de actuală și costisitoare în cazul autorităților publice locale.

de Raiden

sursa foto si text-Bucureştiul între Da şi Nu

Primăria Sectorului 5 a inaugurat cu mare fast, pe 23 ianuarie, „contribuind astfel la îmbogățirea culturală a sectorului”, Statuia lui Tudor Vladimirescu amplasată la intersecția Șoselei Panduri cu Calea 13 Septembrie.

Cost: aproximativ 1,35 de milioane de lei asigurați din bugetul local;
Expunerea de motive a PS5: „Tudor Vladimirescu a intrat în București, cu oastea pandurilor, prin Sectorul 5″…
Autor: sculptorul Alexandru Papuc

Deşi intenția ar putea fi lăudabilă, este totuşi frustrant, credem noi, că pentru o lucrare de artă precum statuia s-a optat pentru un soclu cu o volumetrie total inexpresivă. În plus, materialele utilizate (travertin polişat la prima vedere) par a fi potrivite placărilor pereților unui centru de wellness. Sau nu? Este totuşi de remarcat frapantul contrast de cromatică, proporție, materialitate şi detaliu dintre soclu şi statuie.

Prima statuie dedicată lui Tudor Vladimirescu a fost realizată în anul 1934 de sculptorul Teodor Burcă și amplasată la intersecția străzilor Precupeții Vechi cu Mihai Eminescu.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie