19.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

Curatorul de zacuscă – o carte despre istoria culinară a Bucureștiului și nu numai

Jurnalistul specializat în gastronomie Cosmin Dragomir a lansat volumul “Curatorul de zacuscă și alte povestiri culinare românești”, o antologie de texte despre istoria gastronomică bucureșteană și națională.

În format mare, coperta cartonată, full color și consistent (432 de pagini) antologia poate face deliciul oricarui gurmand, gourmet sau pasionat de lectură. O să descoperiți o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cât de suprinzatoare este istoria noastra culinară. Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de cititori, nu are pretenții academice, ba chiar din contra, este scrisă si paginata cu gândul de a nu intimida pe nimeni.

Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt.ro – prima revista dedicată cercetarii istoriei gastronomiei și a ospitalității românești, coorganizator al Congresului Național de Gastronomie si Vin, coinitiator al legii Ziua Nationala a Gastronomie si Vinurilor din Romania, organizator a zeci de conferințe, dezbateri și evenimente cu tematica – identitate gastronomică națională.

“Cosmin Dragomir e un publicist care respiră gastronomie. Sau inspiră, nu sunt sigur care variantă e corectă (probabil ambele): dacă-l asculți vorbind despre bucătărie – și în special despre cea de pe meleagurile actualei Românii – i se taie respirația de la multele cuvinte, idei și argumente care i se bulucesc la gură. Citește și colecționează cu pasiune surse vechi, caiete de rețete de la (stră)bunici. Le interpretează, le corelează și le contextualizează, pentru a le răspândi cu fervoare într-un format cultural care să fie interesant și accesibil omului modern. Cosmin nu se risipește, în ciuda unei activități publice atât de intense încât pare dezordonată. Dovada o constituie chiar (și) acest volum solid, care nu e doar despre zacuscă (v-ați dat deja seama și singuri până aici) – ci e despre recuperarea identității și afirmarea unui stil autentic românesc, cu multiplele lui influențe. Sunt sigur că peisajul culinar de la noi îi va datora multe. Îi datorează deja, de fapt: Cosmin a inspirat gastronomia până în punctul în care a ajuns lege – e vorba de Legea privind declararea Zilei naționale a gastronomiei și vinurilor din România. Mulțumesc, mulțumim!”, scrie Cezar Ioan (vinul.ro) pe copertă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34