Tranzacţiile de închiriere a spaţiilor de birouri în Bucureşti au cumulat o suprafaţă totală de 385.800 metri pătraţi în cursul anului trecut, în creştere cu 7% faţă de datele din 2018, arată un studiu de specialitate, publicat luni.

Conform analizei ESOP Consulting, tranzacţiile cu spaţii noi (închirieri, pre-închirieri sau extinderi) au depăşit 300.000 mp, ceea ce reprezintă cu aproximativ 11% mai mult decât în 2018.

„De asemenea, s-au înregistrat pre-închirieri de suprafeţe mari de peste 10.000 mp care au depăşit 80.000 mp şi 25% din totalul tranzacţiilor cu spaţii noi, iar ritmul expansiunii operatorilor de servicii pentru corporatişti a fost ridicat”, afirmă Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting CORFAC International.

La trendul de creştere al suprafeţelor de închirieri pentru spaţiile de birouri au contribuit livrările record destinate serviciilor pentru corporatişti. Astfel, un exemplu este seria de tranzacţii realizate de World Class, cel mai mare operator de săli de sport din România, care se extinde în trei mari proiecte statement din Bucureşti, prin intermediul ESOP Consulting. Datele citate arată că World Class a pre-închiriat spaţii, în ultimul trimestru din 2019, şi are în vedere deschiderea de noi cluburi de sănătate în Oregon Park, pe o suprafaţă de 1.305 mp, Sema Parc – pe o suprafaţă de 1.346 mp şi în Campus 6 – pe o suprafaţă de 1.232 mp.

În cursul anului 2019, tot tranzacţii în serie, în mai multe clădiri noi de birouri, au realizat şi operatorii din zona de servicii food Stradale şi Carrefour.

Totodată, cea mai mare tranzacţie a anului trecut, din punctul de vedere al suprafeţei închiriate sau pre-închiriate de către o companie într-o clădire de birouri, a fost realizată în ultimul trimestru, respectiv rezervarea unui spaţiu de 28.000 mp, de către Ubisoft, în clădirea J8, din zona Bucureştii Noi.

ESOP este una dintre companiile de referinţă în piaţa imobiliară din România, numărându-se în rândul primelor cinci companii specializate în segmentul comercial al pieţei.

Din anul 2013, ESOP este membru afiliat al CORFAC International – Corporate Facility Advisors – o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale angajate să ofere servicii de calitate la nivel local, naţional şi internaţional.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.