7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Creativitate fără margini la Primăria București.

Creativitate fără margini la Primăria București: centrul cultural Expo Arte, entitate creată de administrația Firea să toace banii publici pe lângă deja existentele ARCUB și CREART, organizează Art Safari (expoziție edgy wannabe) în același loc în care în mai anul ăsta a avut loc Romanian Design Week: fostul sediu BCR de la Universitate.

Diferența? Expo Arte îi spune clădirii „Palatul Oscar Maugsch” iar organizatorii Romanian week i-au spus „Palatul BCR”. Ambele denumiri sunt improprii, istoric vorbind clădirea e „Palatul Generala”, după compania de asigurări care a avut sediul acolo până la instaurarea regimului comunist.

Oscar Maugsch a fost arhitectul clădirii, însă niciodată palatul ăsta nu i-a purtat numele. Avem de-a face cu o mistificare a istoriei Bucureștiului de către autoritățile locale, care și în prezent mint că sediul ARCUB de pe Lipscani ar fi Hanul Gabroveni, când nu e. Poftiți la cultură!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie