4 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Comparație 2009 vs. 2020 cu turnul IFMA, cadre luate din blocurile de pe Calea Griviței.

Comparație 2009 vs. 2020 cu turnul IFMA, cadre luate din blocurile de pe Calea Griviței. În prezent, se mușcă din el ca dintr-un baton de Toblerone.

Cu patrimoniul industrial bucureștean în pericol e ca-n viață: ai prieteni sus-puși, e posibil să scapi, nu e interesat nimeni de tine, o s-o pățești. E cazul turnului IFMA din vecinătatea Gării de Nord, realizare din anii ’80 și simbol al zonei, relevant pentru comunitatea locală și edificiu recunoscut de cei care vin cu trenul în capitală. Ion Țiriac eliberează terenul pentru investiții noi.

Când a fost vorba să se salveze ansamblul industrial de pe str. 11 Iunie unde e clubul Fabrica, au sărit toți influencerii politici și din sfera de ONG-uri frumoase, de exemplu de la candidatul „opoziției anti-Firea” la Primăria București, Nicușor Dan la ex-ministrul culturii din Guvernul Cioloș, Vlad Alexandrescu (USR) la ONG-ul fără specializare în urbanism ARCEN. E foarte bine că localul unde merg să mănânce un bulz mediocru sau o pizza servită cu întârziere și-n semiscârbă, să bea o bere mainstream, a fost salvat. La mai mare! Doar de s-ar ocupa patronii de la Fabrica să facă și niște investiții în repararea fațadelor, reamenajare interioară, lucruri de bun-simț, că acum arată foarte dezolant pe acolo.

Ipocrizia în rândul „liderilor de opinie” e maximă, aparent ei fac scandal numai în cazurile de care pot lega ceva, eventual să capitalizeze electoral. Dubla măsură e evidentă. Despre demolarea turnului IFMA când toată lumea stătea în casă în timpul stării de urgență din aprilie s-a scris doar pe pagina asta. De ce? Că aici zicem pe bune despre București, din 2007 încoace. A preluat postarea vreun „influencer”? Desigur că nu. A reacționat vreun „influencer” sesizat de cetățeni despre cazul IFMA? Desigur că nu. Autorizația de demolare era emisă de ceva timp dar nimeni nu s-a zbătut la vremea respectivă pentru salvarea turnului IFMA, deși avem o parte a societății civile care monitorizează tot ce fac autoritățile locale. Poate n-or fi observat, turnul IFMA e totuși micuț.

de Raiden

foto: instagram.com/raidenbucharest

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.