De ce prelungirea stării de alertă? Pentru că: intru azi la HelpNet. Farmacia e lipită de Mega-ul din Amzei. Circuitul e simplu: cumpăr de la ei masca, după doi metri intru în magazin, cumpăr ce am de cumpărat, în viteza a cincea, ies, și scap de vreo cinci lei, pe care îi arunc la gunoi, odată cu masca.

Vesel ca un cintezoi, rog bărzoiul de la tejghea, o tipă înaltă, înaltă, și slabă, slabă, cu masca pe mufă, să-mi pună o mască într-o pungă.

”A, nu se poate! avem doar la pachet: cinci măști, douăzeci de lei!” Ofertă de nerefuzat, câștigam 20 de bani la mască! ”Madam, cu tot respectul: ce dracu să fac eu cu cinci măști?” Răspunsul bărzoiului îl intuiți: politica firmei!

În spatele meu o tipă, pe la vreo patruzeci de ani, mârâia, căutând în pachetul promoțional de măști. Ca oameni civilizați, și îmbătrâniți în România mereu cu curu-n sus, împărțim conținutul pungii promoționale, plătit nemțește(să ne trăiești, deși nu ne trebuiești, Wernere!), și ne îndreptăm cu elan spre templul consumerismului de lângă farmacie.

În drum spre casă trec pe lângă Biserica Albă. Credincioși cu măști pe față. Mi-a scăpat mie informația, sau Sfântul Duh a fost testat pozitiv la Covid 19?

Veselă țară, una peste alta!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.