23.9 C
București
miercuri, aprilie 30, 2025

Cinci lucruri pe care sa nu le faci dupa o despartire.

Desigur, despărțirea este o experiență copleșitoare, plină de lecții despre noi înșine și ceilalți.

Este normal să simțim o varietate de emoții intense în astfel de momente. Cu toate acestea, este important să reacționăm cu maturitate și de ce nu, cu demnitate.

Iată câteva acțiuni pe care ar fi bine să le evităm în perioada imediat următoare unei despărțiri, indiferent cât de dificilă ar fi situația.

Nu-ți nega sau nu-ți minimaliza despartirea si efectele ei.

Recunoaște și accepta despărțirea, este important să privești realitatea în față și să recunoști că relația s-a încheiat.

Chiar dacă poate fi dureros, abordarea directă și sinceră a acestei realități este primul pas esențial către vindecare și către un nou început.

Renunță să te mai învinovățești și să-ți mai critici alegerile.

După o despărțire, este ușor să intri într-un cerc vicios al auto-criticilor, dar este important să îți amintești că nu ești singurul/singura responsabil/a pentru sfârșitul relației.

Fiecare relație este o combinație complexă de factori și implică doi oameni.

Fii blând/ă cu tine însuți și privește despărțirea ca pe o oportunitate de creștere și învățare.

Nu te grăbi sa incepi o altă relație.

După despărțire, este tentant să cauți imediat confortul într-o altă relație. Cu toate acestea, este important să îți acorzi timpul necesar pentru a te vindeca și a învăța din experiența trăită în relația anterioară.

Cand intri prea repede într-o altă relație poate să îți împiedice procesul de vindecare și să ducă la repetarea unor modele nesănătoase.

Evită să-l/s-o invazi pe fostul/fosta cu mesaje sau telefoane și să ceri explicații la nesfârșit.

Dacă ar fi dorit să împărtășească ceva cu tine, ar fi făcut-o fără să fie nevoie să îi ceri.

Deși este tentant/a să rămâi în contact constant cu fostul/fosta, acest lucru poate prelungi suferința și poate împiedica procesul de vindecare.

Este important să îți acorzi spațiu și timp pentru a te concentra pe propria ta recuperare și pe construirea unei noi perspective asupra vieții.

Nu te izola, nu iti neglija nevoile tale,nu îți neglija sănătatea emoțională.

Vorbește cu prietenii, familia sau cu un specialist pentru a primi sprijin și îndrumare.

Dacă te afli într-o astfel de situație și simți că ai nevoie de îndrumare, sunt aici pentru a te susține și pentru a te ajuta să depășești acest moment dureros.

Nu ezita să ceri ajutor atunci când simți că este necesar.

Daniela Fisteica 

dana@life-coach-danafisteica.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie