Ce se întâmplă la fostul Cinema Grivița? Se demolează? Se reamenajează? Probabil ambele.

Cinema Grivița face parte din seria cinematografelor de cartier inaugurate odată cu noile ansambluri de blocuri din anii ’50-’60. Contemporane cu această sală sunt cinematografele: Gloria (cartier Balta Albă), Giulești (Atelierele Noi), Favorit (Drumul Taberei), Excelsior (b-dul Ion Mihalache), Modern (Piața Regina Maria), Cultural (b-dul Alexandru Obregia), Floreasca, Melodia (șos. Ștefan cel Mare), Cosmos (Aleea Pantelimon), Flamura (șos. Giurgiului).

Cele mai multe sunt azi închise și în paragină, cu puține excepții. Cinema Gloria a fost înlocuit de o sală de evenimente, Cinema Modern e azi un supermarket, Cinema Floreasca e club, Cinema Favorit va fi înlocuit de un centru cultural nou.

Odată cu apariția mall-urilor și multiplex-urilor, cinematografele de cartier au fost uitate și nimănui nu i-a păsat să le salveze, să le mențină în circuitul public pentru a deservi în continuare comunitățile locale.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.