25.2 C
București
marți, mai 21, 2024

Ce se întâmplă la fostul Cinema Grivița?

Ce se întâmplă la fostul Cinema Grivița? Se demolează? Se reamenajează? Probabil ambele.

Cinema Grivița face parte din seria cinematografelor de cartier inaugurate odată cu noile ansambluri de blocuri din anii ’50-’60. Contemporane cu această sală sunt cinematografele: Gloria (cartier Balta Albă), Giulești (Atelierele Noi), Favorit (Drumul Taberei), Excelsior (b-dul Ion Mihalache), Modern (Piața Regina Maria), Cultural (b-dul Alexandru Obregia), Floreasca, Melodia (șos. Ștefan cel Mare), Cosmos (Aleea Pantelimon), Flamura (șos. Giurgiului).

Cele mai multe sunt azi închise și în paragină, cu puține excepții. Cinema Gloria a fost înlocuit de o sală de evenimente, Cinema Modern e azi un supermarket, Cinema Floreasca e club, Cinema Favorit va fi înlocuit de un centru cultural nou.

Odată cu apariția mall-urilor și multiplex-urilor, cinematografele de cartier au fost uitate și nimănui nu i-a păsat să le salveze, să le mențină în circuitul public pentru a deservi în continuare comunitățile locale.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie