Septembrie 2020, cu două zile înainte de alegerile locale: președintele Iohannis invită, în mod curios și non-imparțial, la discuții oficiale la Palatul Cotroceni, doar un singur candidat dintre cei care concurau pentru Primăria București: Nicușor Dan, din partea „dreptei unite” PNL-USR-Plus. Nu am aflat ce au discutat.

28 septembrie 2020: Nicușor Dan câștigă alegerile pentru Primăria București și sărbătorește alături de Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (Plus).

29 octombrie 2020: Nicușor Dan este învestit primar general al capitalei, la ceremonie participă, total inutil, premierul Ludovic Orban (PNL), prim-ministrul neluând de obicei parte la preluarea mandatului primarului general.

Noiembrie 2020: Nicușor Dan se afișează masiv cu premierul Ludovic Orban și cu membrii Guvernului PNL la evenimente de PR electoral, ignorând USR-Plus.

2 decembrie 2020: Nicușor Dan își declară susținerea totală pentru PNL la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, spune că Ludovic Orban e cea mai bună variantă de premier și că PNL e cel mai tare partid.

Pentru naivii sau neinițiații care văd lumea monocrom, în alb sau negru, au crezut în povestea cu „candidatul independent” și că Nicușor Dan nu e politician, ci încă e ONG-ist, a venit dușul rece al unei constatări. În politică, mai ales la nivel înalt, unde se joacă la rupere, orice se plătește. PNL l-a ajutat pe Nicușor Dan să ajungă primar general. Traseismul preferințelor politice ale lui Nicușor Dan, dacă-i putem spune așa, de la USR (partid pe care l-a fondat) înspre PNL, era previzibil.

Problema lui Nicușor Dan e că USR-Plus a luat mai mult decât PNL în locale la București, iar majoritatea electoratului său nu e în zona PNL. Ca atare, îl poate aștepta un mandat dificil, cu un Consiliu General parțial ostil. Să vedem câte voturi aduce Nicușor Dan pentru PNL la parlamentare și cât contează afilierea partinică oficială a primarului general „independent”.

de Raiden

sursa foto-Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.