39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Case căzute, zone căzute.

Iată-ne după opt ani în care am documentat aproape 650 de case căzute.

Nu le-am vînat; ele, din păcate, ne-au ieșit în cale – continuă s-o facă.

Din toate zonele pe care le-am bătut cu talpa putem desluși acuma și cele mai spurcate și dărăpănate.

Nu cred să fie-n orașul nostru stradă mai degradată ca Sabinelor, cu o duzină de imobile nenorocite; zona adiacentă – Sirenelor, Acvila, Uranus, Gheorghieni – are aproape 40 de căzături. Ceea ce-nsemnează doar că pe lîngă blocurile care deja au apărut aici o să urmeze, treptat, și altele.

Între Calea Rahovei veche și Șerban Vodă – cuprinzînd aici și tot Filaretul – să tot fi numărat peste 65 de case jalnice, dar și o oarece „dinamică” a refacerilor, renovărilor.

Zona Buzești-Grivița-Popa Tatu e și ea în frunte; aici, însă, nu prea se avansează cu construcții noi și nici cu reparații la cele deja căzute.

Rușinoasa hartă ne înfățișează și Kogălniceanu, Rosetti, Moșilor, Calea Călărașilor și, desigur, părțile prăpădite din Eminescu, Viitorului, Dacia; nu uităm nici de decăderea dintre Ferdinand, Pache și Matei Voievod.

Cît de multă urîțenie, nu? Multă.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie