Da, frumos, bun, util, aplecat spre client; greu să poți zice ceva rău despre „Citylink”.

Că are o bubă, totuși, e firesc, întrucît n-are cum să fie perfect. Mai precis, n-are cum să fie mai bun decît existența noastră împreună bucureșteană, de care este legat.

Ca oricărui serviciu de „sharing”, îi cerem să ne fie accesibil; dacă nu le preț și condiții, măcar la ușurința de-a ajunge să ne folosim de el. Asta-i partea lui de înțelegere, cum s-ar zice.

Da’ cum să fie accesibil, dacă cei mai mulți dintre utilizatori n-au unde să înapoieze mașina? Nu-i complicat atunci cînd faci o cursă dinspre cartier spre centru, ci invers.

… căci parcare se găsește mai degrabă în inima orașului decît spre periferie: cartierele sînt rezidențiale, însemnînd nu altceva decît că-n ele fiecare loc de parcare este, dacă nu închiriat de la primărie, măcar luat de cineva care-l iubește și urmărește ca pe cel mai scump odor.

Știe bucureșteanul prea bine: cînd pleacă o mașină din parcare, imediat se ițește de după vreo perdea o moacă curioasă; și două minute mai tîrziu – fuguța-fuguța – coboară din bloc un cetățean cu geaca aruncată peste pijama care-și aduce mașina lui acolo.

E ca-n scaunele muzicale – te-ai ridicat, rămîi în picioare cîteva ture.

Avîntul idiot al primarilor de sector pe care-i dă hărnicia afară din casă a făcut ca în cea mai mare parte a cartierelor toate locurile de parcare să fie închiriate locuitorilor, ajungîndu-se ca vizitatorii să nu mai poată veni cu mașina pe nicăieri, să nu mai aibă acces la obiectivele publice de interes și la parcurile mari.

În așa condiții, unde să-ți lași mașina închiriată cu care-ai venit din centru?

Deocamdată, „Citylink”. nu-i o soluție de mobilitate, nu-i nici o minune care – prin folosirea ei – să scoată din trafic un număr de mașini personale. E vorba doar 150 de mașini parcate în plus.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.