11.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Capitala îmbracă hainele curcubeului și ale diversității. Când are loc Bucharest Pride

A devenit o tradiție ca de fiecare Bucharest Pride să explorăm capitala și să ne bucurăm de o experiență urbană unică. Uneori, alături de dorința noastră de a cuceri orașul apare și nevoia unui stimulent revigorant, un mix de vitamine care să ne ofere energie pentru toate evenimentele.

Între 1 și 9 iulie, Asociația Accept organizează evenimentele Bucharest Pride 2022, dedicate comunităţii LGBTQI+ şi celor care vor să afle mai multe despre cultura şi viața persoanelor LGBTQI+ în România.

Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor LGBT în România, care are loc în București timp de aproape o săptămână. Prima ediție a avut loc în 2004 și festivalul include și Marșul Pride. În afară de marș, festivalul are în program  și o serie de evenimente culturale LGBT, precum lansări de carte, proiecții de filme, spectacole de teatru, dans și expoziții de fotografie, plus dezbateri și conferințe despre drepturile LGBTQI+.

Mai mult ca niciodată, companiile își arată sprijinul pentru comunitatea LGBTQI+ pe perioada lunii Pride.

O mulțime de branduri au lansat campanii publicitare sau au comercializat îmbrăcăminte și produse în culorile curcubeului.  ”Love for all”, ”Stand Together”, ”Spread Love Not Hate” sunt sloganurilor care se aud an de an la Bucharest Pride.

„Incluziunea, solidaritatea și diversitatea sunt fundamentale pentru cultura noastră și fac parte din valorile noastre. Credem într-un loc de muncă unde toată lumea se simte acceptată în egală măsură, iar sprijinirea comunității LGBTQI+ este un pas către valorile europene”, a declarat Katerina Navratilova, CEO-ul companiei Waterdrop CEE.

Let’s celebrate diversity

Brandul austriac Waterdrop relansează luna aceasta un nou recipient sustenabil pentru apă din material ecologic, cu design specific în culorile curcubeului, cu scopul de a celebra diversitatea în dragoste și toleranța față de comunitatea LGBTQI+, dar, în același timp, încurajându-i pe oameni să bea apă în mod constant, indiferent de stilul de viață al fiecăruia.

„Credem cu tărie că diversitatea este o sursă de creativitate și un avantaj competitiv – ne face mai inteligenți, mai puternici și mai inovatori”, mai spune Katerina Navratilova.

Cu ediția limitată Rainbow Bottle 2022, compania sprijină și două organizații LGBTQI+ care luptă pentru drepturile omului: 5% din prețul de vânzare va fi donat către OutRight Action International, o organizație non-guvernamentală care sprijină drepturile acestor persoane și luptă împotriva abuzurilor și încă 5% către Queer Base, o asociație care vine în sprijinul tuturor refugiaților queer.

Sursă Facebook ACCEPT Larisa Baltă

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34