21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Cadrul acesta este reprezentativ pentru multe zone de case situate în afara a ceea ce este perceput ca nucleul central al Capitalei

Frontul de clădiri ce se înșiră pe str. Teleajen, aproape de Piața Iancului, este foarte divers și cuprinde mai multe epoci de dezvoltare a Capitalei în acest cartier: de la case-vagon de secol XIX la construcții rezidențiale interbelice (inclusiv fosta fabrică Ludovic București, o bijuterie modernistă-art déco) sau clădiri cu aspect să zicem creativ din anii recenți.

Ca fapt divers, str. Teleajen s-a numit inițial ulița Gândacilor, așadar schimbarea de denumire este binevenită. Cadrul acesta este reprezentativ pentru multe zone de case situate în afara a ceea ce este perceput ca nucleul central al Capitalei.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie