Blocul din Strada Biserica Enei nr. 14 a fost construit în anul 1936, deci a fost zgâlțâit de cutremurele majore din 1940, 1977, 1986, 1991 etc, structura sa de rezistență fiind puternic afectată.
Clădirea are un regim de înălțime S+P+5E și o arie desfășurată de aproape 3.000 de metri pătrați.
Până în anul 2018, în imobilul din Str. Biserica Enei nr. 14 locuiau 27 de familii.
Lucrările de consolidare au demarat la finele anului 2018.
Pentru consolidarea la structurii de rezistență, au fost turnate diafragme interioare și exterioare de beton armat, cu grosime de 30 cm. Diafragmele sunt ridicate din subsol până la etajul al doilea, inclusiv, iar planșeele vechi, realizate din lemn și numai parțial din beton, au fost demolate complet, mai puțin bolțile din cărămidă de peste subsol. În locul planșeelor vechi, șubrezite de trecerea celor 84 de ani și de cutremure, au fost turnate planșee noi din beton armat, cu o grosime de 14 cm, de la subsol până la placa de peste etj. 5, adică pod, inclusiv, a explicat pentru București FM inginerul Alexandru Catrina, șef de proiect la Compania Municipală de Consolidări.
De asemenea șarpanta existentă a fost desfăcută integral și s-a realizat o nouă șarpantă, din lemn, asemănătoare celei vechi, dar cu elementele dimensionate, conform normativelor in vigoare, mai spune Catrina.
La blocul din Strada Biserica Enei, se intervine și la partea de arhitectură. Astfel, specialiștii de la Consolidări au refăcut toate finisajele interioare și exterioare, prin desfacerea integrală a celor existente și refacerea lor, conform noilor cerințe.
Tot aici, au fost refăcute în totalitate instalațiile electrică și sanitară, a mai afirmat șeful de proiect.
Pentru acest proiect, Primăria Municipiului București a alocat fonduri în valoare totală de 7.059.406,33 lei fără TVA, conform site-ului oficial al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).
sursa-bucurestifm.ro
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.