București, orașul ostil față de pietoni. După ce a inaugurat heirupist și fără consultarea comunităților locale câteva pietonale de weekend pe sistemul „praf în ochi”, administrația Gabriela Firea (PSD) se mândrește cu supralărgirea șoselei Fabrica de Glucoză. În bulk-ul de poze trântit de primarul general pe pagina sa oficială, e și asta, cu trotuarul șoselei. Se putea mai îngust? Ăsta-i respectul autorităților locale pentru pietoni.În 2020, singurele soluții identificate de Primărie pentru a „fluidiza” traficul auto sunt fix ca cele din anii ’70-’80, când regimul Ceaușescu lărgea drumuri și construia pasaje supraterane/subterane. Nici vorbă de soluții contemporane pentru descurajarea traficului auto intens, reducerea amprentei de carbon, transport public eficient și interconectat, transport ecologic/alternativ etc. Totul e gândit electoral, politic, niciun interes real pentru creșterea calității vieții locuitorilor capitalei. Contracandidații lui Firea stau de scandaluri la TV în loc să discute despre ce e relevant.

O invităm pe doamna Firea să se plimbe pe șoseaua Fabrica de Glucoză într-o zi de lucru obișnuită, fără pază și presă aservită. În rest, nu mai fiți saraki și luați-vă mașină, că vă face Primăria autostrăzi prin oraș. Dă-i blană!

de Raiden

Sursa foto-facebook.com/gabifirea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.