38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Bucureşti: Luminile de Crăciun vor costa 5 milioane de lei

Primarul general Nicuşor Dan anunță că administraţia locală a decis să aloce în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţionarea şi închirierea echipamentelor pentru iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în urma solicitărilor venite din partea bucureştenilor, anunță Agerpres.

El a menţionat că, în 2022, s-au cheltuit două milioane de lei în acest scop, în timp ce în 2019, în timpul fostei administraţii, au fost alocate 21 de milioane de lei.

Anul trecut, am alocat puţin sub două milioane şi anul acesta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite; montate de către Compania de Iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul acesta o să închiriem şi o să şi cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari”, a precizat Nicuşor Dan.

În contextul în care ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, le-a cerut primarilor să evite cheltuielile excesive în luna decembrie, Nicuşor Dan a menţionat că municipalitatea se va conforma, dacă va fi emisă o astfel de ordonanţă de urgenţă.

Dacă o să apară această ordonanţă de care se vorbeşte zilele acestea, dacă nu mai putem să cumpărăm luminiţe, putem doar să le montăm pe cele pe care le-am avut anul trecut. În ceea ce priveşte târgul de Crăciun, anul acesta am pus în buget 7,5 milioane, din care estimăm să recuperăm 3,5 milioane din închirieri, deci cheltuiala noastră să fie 4 milioane. Dacă o să apară acest act normativ, atunci o să facem, ca anul trecut, parteneriate, astfel încât operatorii să ia banii şi să avem un târg mai sărăcuţ”, a explicat el.

Compania Municipală Iluminat Public a anunţat luni pe SEAP două licitaţii în vederea închirierii şi achiziţionării unor decoraţiuni care să asigure iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre un contract de închiriere în valoare de 3.352.000 lei şi unul de achiziţie în valoare de 1.999.500 lei.

Urmează să fie închiriate 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoase. Acestea vor fi instalate pe bulevardele Magheru, Bălcescu, Aviatorilor, I. C. Brătianu, Constantin Prezan, pe Calea Victoriei, la rondul Charles de Gaulle şi în pieţele Romană şi Victoriei.

De asemena, vor fi achiziţionate 150 de perdele cu cel puţin 200 de leduri; 300 de figurine 3D, în formă de sferă/stea/fug de nea/candelabru; 550 de echipamente de tip perdea, cu cel puţin 550 de leduri; 220 de şiruri cu cel puţin 120 de leduri.

Biroul de presă al PMB a precizat, pentru AGERPRES, că sumele aferente organizării „Târgului de Crăciun Bucureşti – Bucharest Christmas Market”, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, vor totaliza 7,5 milioane lei.

Din această sumă, 4,5 milioane lei provin din subvenţia finanţată de la bugetul local, aprobată de CGMB pe 9 octombrie. Restul de 3 milioane de lei reprezintă venituri proprii ale CREART pe care le realizează în cadrul evenimentului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie