27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Bucureşti: Furnizarea apei calde, sistată la aproximativ 300 de blocuri

Furnizarea apei calde va fi sistată la peste 300 de blocuri din sectoarele 2, 3, 5 şi 6, pentru lucrări de înlocuire şi de reparaţii ale conductelor din reţeaua primară, informează compania Termoenergetica.

Se vor efectua următoarele intervenţii:

– Conducta Magistralei 1 Sud, în zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu şi Chişinău din Sectoarele 2 şi 3. Se vor executa toate operaţiunile necesare întregirii conductelor reţelei primare de termoficare, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de reabilitare executate în cadrul Obiectivului 1 – Magistrala 1 Sud. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până pe 30 iunie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

– Conducta DN 400mm, în zona intersecţiei străzilor Baba Novac cu Câmpia Libertăţii, din Sectorul 3, unde se vor înlocui aproximativ 150 de metri de ţeavă. Pentru aproximativ 20 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 14 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1964, această porţiune de reţea având aproape 60 de ani de funcţionare.

– Conducta DN 200mm, în zona Şoselei Alexandria din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 60 de metri de conductă. Pentru aproximativ 25 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 30 iunie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1987, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.

– Tronsonul de reţea – DN 400mm, ce face legătura cu conducta Magistralei 1 – 3 Vest DN 1000mm, între strada Sibiu şi Bulevardul 1 Mai din Sectorul 6. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 30 iunie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1982, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare. În cadrul acestui şantier vor fi înlocuite vane cu diametre de 200mm şi 400mm iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură, pe gurile de vizitare a galeriei.

Termoenergetica menţionează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, se arată în comunicatul companiei.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert. Termoenergetica îşi cere scuze pentru disconfortul creat. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie