27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Bucureşti: Câteva actualizări, din mers

scris de Ando

Să începem, aşa cum e politicos cu… musafirii. Aşadar, la postarea noastră despre casa căzută de pe Paul Greceanu 5, am primit în primăvara asta un comentariu ce ne informa că vor începe lucrările de renovare. Trecând zilele trecute pe acolo, am văzut clădirea, deja în schele şi acoperită cu prelata de lucru. Să fie într-un ceas bun!

Tot unul din comentatori – Mihai – ne-a semnalat, recent,  intrarea în renovare a clădirii de pe Pictor Verona colţ cu Pitar Moş. Am pozat, mulţumim şi aşteptăm cu interes să vedem ce-o ieşi şi aici.

Lângă Eminescu 93, părerea mea e că „se pune” de o lucrare mai amplă. E adevărat că pe afiş este trecută doar adresa Eminescu 95 şi asta s-a făcut: s-a ras casa de la 95. Dar nu ştiu ce mă face să cred, că nici cea de la 93 nu va supravieţui. Dacă îmi aduc bine aminte, demult, între cele două case era un culoar de intrare spre fosta terasă „Zexe”, deci per total, acolo este vorba de un spaţiu generos care s-ar elibera. Merită urmărit!

Plantelor nr. 4. Nici nu m-am mai uitat la termenul de finalizare… probabil e depăşit. Mi-a plăcut progresul evident şi cred că va ieşi ceva interesant.

Episcopul Radu 26. Caz închis. A apărut un blocuşor nou care are, măcar, meritul de a nu se avânta prea mult spre cer.

Ajungem pe Bd. Dacia, la doi paşi de Piaţa Romană. Prăpădenia asta de la nr. 27 o fotografiasem, prin iarnă, pentru serial, dar iată că recent, am revăzut-o, din mersul autobuzului, acoperită de prelată. Poate va trece la categoria semne bune, cine ştie?

La final, ne oprim un pic pe strada Radu Cristian, lângă Piaţa C. A. Rosetti, pentru că aici, la nr. 5, vizavi de magazinul cafegiului Florescu, se lucrează de zor – conform afişului – la „consolidare, reamenajare clădire monument istoric pentru funcţiunea hotel-boutique…”. Orice va fi, problema parcării în zonă e crâncenă!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie