București 1940, ultimul an de interbelic, mahala departe de centrul cu clădiri moderne, bulevarde largi și lume îmbrăcată chic după care suspină unii azi și filtează totul prin nostalgie, iar situația reală de la vremea aia îi eludează. Foarte multe zone din oraș erau sărace.

Ce-avem noi aici? Prim-plan stânga, o mașină, singura vizibilă în cadru (LE: mai e una în dreapta-sus, abia se vede în spatele unei căruțe) și doi oameni cărând o saltea. În spatele lor, un grup de femei îmbrăcate sărăcăcios discută în fața cârciumii La Nicu (LE: probabil frizerie). Plan median centru și fundal, căruțe și case modeste, specifice zonelor semicentrale și de periferie ale capitalei interbelice. Nici măcar un blockhaus art deco, după aproape un deceniu de boom imobiliar. Drumul, pavat anterior cu piatră de râu (deci nu cubică, aranjată frumos), pare în prin proces de modernizare, posibil asfaltare.

Dacă are cineva idee unde anume e făcută poza asta, să zică-n comentarii, ar fi interesant de văzut cum arată cadrul în prezent.

de Raiden

foto: arhiva Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.