25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Bandă unică pentru autobuze între Piaţa Presei şi Piaţa Victoriei

Încep lucrările de amenajare pentru un nou traseu cu bandă unică destinat transportului public de la Piaţa Presei la Piaţa Victoriei, a anunţat joi dimineaţa Societatea de Transport Bucureşti (STB).


„Avem o veste bună pentru călătorii noştri: STB va circula mai rapid pe relaţia Nord – Centru! Cu suport instituţional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulaţiei pe traseul Piaţa Presei – Regele Mihai I – Bd. Kiseleff – Piaţa Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor. Călătoria de la Nord spre Centru se va face rapid – cu ajutorul benzilor unice, confortabil – datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulaţie, dar şi accesibil – datorită tarifului, precum şi poziţionării staţiilor”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate.

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piaţa Presei şi continuă pe B-dul Regele Mihai I: zona centrală cuprinde trei benzi de circulaţie, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) şi una spre Piaţa Presei, dedicată transportului general. Se va realiza şi o nouă platformă de staţie, pe scuarul de delimitare, la intersecţia cu str. Primo Nebiolo. Pe Şoseaua Kiseleff, din cele patru benzi de circulaţie, banda 1 este rezervată transportului public.

„Realizăm şi patru staţii noi cu platformă, la intersecţiile cu străzile Mareşal Alexandru Averescu, Docenţilor, Arh. Ion Mincu şi Monetăriei”, precizează STB, pe pagina de Facebook.

Pe B-dul Aviatorilor: pe tronsonul cuprins între str. Arh. Ion Mincu şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista două benzi de circulaţie.

Se vor realiza şi două staţii noi cu platformă, la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi lângă accesul la staţia de metrou Aviatorilor.

Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulaţie pentru traficul general.

Noul traseu se va conecta cu benzi unice deja în funcţiune, pe strada Radu Beller şi pe Calea Floreasca, mai spune STB. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie