S-au reluat spectacolele organizate de ARCUB și CREART. Ca de obicei, cele două entități culturale de sub egida PMB refuză să spună cât costă evenimentele organizate din bani publici. O să zici „Ok, dar artiștii ăia trebuie să câștige bani, e o perioadă grea”. Desigur, însă așa cum e binecunoscut în piață, dacă nu ești pe lista corectă sau n-ai conexiunea corectă, nu pupi contract cu Primăria. Doar n-o să fie o selecție bazată pe criterii obiective, pentru că doar cei vrednici izbândesc acolo.

Între timp, ați văzut că la nivelul străzii, Bucureștiul n-a arătat niciodată mai rău? O plimbare prin centru seara e ca o excursie într-un oraș-fantomă, cu clădiri abandonate, degradate și/sau năpădite de tag-uri și grafitti, salubritatea e precară iar amenajarea spațiului public e jenantă. Dar concertele sunt cele prioritare, nu calitatea vieții. Dacă se schimbă primarul, cel nou trebuie să demareze urgent o investigație pe cheltuirea aberantă a banilor publici la ARCUB, CREART și Expo Arte în ultimii ani.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.