În timp ce primarul general Firea postează zilnic frenetic realizări după realizări pe pagina ei de Facebook de parcă n-ar mai exista ziua de mâine (în fapt, precampanie masivă pe bani publici pentru alegerile locale din 2020), cetățenii pot vedea ce face Primăria în realitate: îi disprețuiește ca pe niște săraki ce sunt și reduce trotuarul în Piața Unirii.

Da, de câteva zile se lucrează pe latura vestică a Pieței Unirii la îngustarea trotuarului dinspre gura de metrou M1, spre Splai/Palatul Justiției. Trotuarul a fost redus la jumătate pentru a se lărgi carosabilul. Măria Sa mașina! De ani buni spunem că Primăria București nu face cât ar trebui sau nu face deloc lucruri care să transforme orașul într-unul mai puțin ostil față de pietoni. Spațiile verzi dispar, sunt asfaltate/betonate, nu există rețea funcțională de piste de biciclete, nu este descurajat traficul auto intens (implicit nu se dorește reducerea amprentei de carbon), nu e promovat transportul alternativ/ecologic, reteaua de transport în comun e praf, nu există suficiente noduri intermodale, nu sunt pietonalizate destule străzi etc.

Da, s-a început construirea de facilități park & ride, s-a anunțat taxa de tranzitare a capitalei, s-a revenit heirupist la ridicarea vehiculelor parcate aiurea. Totul e făcut de ochii lumii, fără un plan pe termen lung. Reactiv, nicidecum proactiv. Atât se poate, pentru că evident absolut nimănui din administrația locală nu-i pasă de București și de oameni, ei doar vor încă 4 ani pe bugetul gras al capitalei. Spor la vot!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.