38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Aproximativ 40 % dintre angajaţi consideră jobul cel mai facil mod de a-şi întâlni perechea

Aproximativ 40% dintre angajaţi consideră jobul cel mai facil mod de a-şi întâlni perechea, iar jumătate dintre ei cunosc cel puţin o situaţie când colegii au depăşit graniţele profesionale în teambuilding, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Conform BestJobs, socializarea şi faptul că angajaţii români petrec o mare parte a zilei la locul de muncă favorizează apariţia relaţiilor romantice la birou.

Astfel, jobul rămâne în continuare pentru angajaţi locul cel mai comun pentru a-şi găsi jumătatea, iar activităţile şi deplasările cu echipa (de tip teambuilding), în afara biroului, pot crea un context pentru apariţia unor astfel de relaţii, potrivit sondajului de Valentine’s Day realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

În acest sens, 35% dintre angajaţii români şi-au cunoscut partenerul actual la locul de muncă sau au avut în trecut relaţii rezultate din interacţiunile profesionale. Peste 39% spun că astfel îşi pot găsi cel mai uşor perechea, comparativ cu 13% care apelează la reţele sociale, prieteni comuni (peste 12%) sau ieşiri în oraş (aproximativ 11%).

Totodată, 48% sunt siguri că în cadrul activităţilor cu echipa în afara biroului pot apărea relaţii amoroase între colegi şi 1 din 2 angajaţi cunoaşte cel puţin o situaţie în care colegi de muncă au dezvoltat o astfel de relaţie în cadrul unor activităţi de tip teambuilding.

Aproximativ 15% dintre angajaţii care au participat la sondajul BestJobs spun că au lucrat sau lucrează în prezent cu partenerul în aceeaşi companie.

„Dintre cei care îşi au printre colegi jumătatea, 35% afirmă că principalul avantaj este că acesta înţelege suişurile şi coborâşurile cu care se confruntă, 19% sunt de părere că astfel se pot sprijini reciproc cu informaţii şi 16% sunt inspiraţi de partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ”, susţin autorii sondajului.

De asemenea, 16% sunt de părere că sunt mai buni la job atunci când lucrează alături de partener şi astfel scad şansele de a intra în burnout (aproximativ 7%), mai ales în contextul în care împart biroul de acasă.

Pe de altă parte, o relaţie la locul de muncă poate însemna că problemele personale pot interfera cu munca şi invers (48%), dar şi posibile acuzaţii de favoritism (20%) şi dificultăţi în a planifica concediile simultan (12%). Mai mult, printre dezavantaje se numără şi numărul ridicat de conflicte la locul de muncă, bârfele de la birou şi lipsa de securitate la locul lor de muncă.

„Nu în ultimul rând, 2 din 3 respondenţi la sondajul BestJobs spun că de Valentine’s Day în compania pentru care lucrează nu se va organiza nimic. Dintre cei care sărbătoresc, peste 6% vor face împreună cu toţi colegii o mică petrecere după program, pentru că Valentine’s Day nu este doar despre relaţiile romantice”, mai arată studiul.

Conform sursei citate, luna februarie este dedicată, de regulă, relaţiilor romantice, dar este totodată şi o lună care îndeamnă la gesturi de bunătate şi de afecţiune faţă de cei din jur, în general, mai ales că pe 17 februarie este Ziua Faptelor Bune.

Astfel, pentru a întări legăturile de la birou, peste 38% au preluat parte din activităţi sau proiecte în locul unui coleg care avea deja prea multe pe listă, în timp ce aproape 28% au scris o scrisoare de încurajare unui coleg care trecea printr-o perioadă complicată, iar 22% au lăudat un coleg/o colegă în faţa şefei/şefului.

Alţi angajaţi au invitat un coleg la prânz sau la o cafea sau au trimis un coş cu bunătăţi unei colege/unui coleg care se simţea rău.

Sondajul a fost efectuat în perioada ianuarie – februarie, pe un eşantion de 1.077 de utilizatori de internet.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 35.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie