39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Am ramas tot ca atunci: la mila Domnului cu vremea si cu aceleasi parcari mobile pe DN1 intre Sinaia si Predeal.

Acum nu multi ani, cand drumurile spre munte erau parcari mobile din cauza traficului in exces, i-am propus unui fost conducator al CNAIR sa dezvoltam cateva solutii simple, dar eficiente, pentru soferi.

In acea perioada, politicienii erau foarte sensibili la revoltele publice ale conducatorilor auto obligati sa suporte ore in sir aglomeratia de pe Valea Prahovei.

Una dintre propunerile mele a fost o aplicatie in timp real, superioara functiilor oferite de Waze pentru prevenirea ambuteiajelor pe traseele de vacanta sau in pericol sa se blocheze de la fenomene meteo bruste.

Aplicatia era testata si urma sa fie implementata. Ministrul transporturilor din acea vreme mi-a propus extinderea serviciilor la toate tipurile de transport: aerian, feroviar si naval.

Dar principala preocupare era defluirea rapida si evitarea formarii de zone aglomerate pe rutier.

In plus, evenimentele rutiere scadeau in intensitate prin anuntarea rapida a turbulentelor meteo locale, in zone restranse geografic.

Au trecut anii. Nu s-a mai continuat nimic din acele strategii de comunicare si de eficientizare a relatiei cu beneficiarii serviciilor publice de transport auto.

Am ramas tot ca atunci: la mila Domnului cu vremea si cu aceleasi parcari mobile pe DN1 intre Sinaia si Predeal.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie