Este discriminatoriu si incorect principial sa gasesti o solutie pentru elevii de gimnaziu, dar nu si pentru cei din liceu. Daca pentru unii se va organiza o sesiune suplimentara, astfel incat sa poata sustine admiterea la liceu, pentru ceilalti, va fi candva in august, dupa sesiunile de admitere in invatamantul superior. Probabil ca s-a gandit cinic, statul asigura conditii de gratuitate pentru primii 12 ani de scoala.

Si uite asa, intrarea la facultate devine un obiectiv de dezvoltare umana mai riscant decat a fost vreodata. Fiecare familie se va preocupa de siguranta copilului. Acesta trebuie sa stea cu teama infectarii in timp ce se pregateste de examene, in urmatoarele 2 luni. Practic, toti absolventii de liceu vor participa la o loterie nationala care va avea ca premiu accesul in sala de curs.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.