A avea sloganuri de campanie penibile e în FIREA oamenilor, mai ales a celor care se vor iar primar general al Bucureștiului. Scuzaț însă lezmajestatea la candidatul „dreptei”. El ne cheamă să construim împreună „Noul București” și chiar strânge semnături pentru „Noul București”. A înțeles cineva ce e „Noul București”? Sună a proiect imobiliar gen ansamblu de blocuri. De lux, că PNL e „de dreapta”. În cazul ăsta Bucureștii Noi se vor numi Bucureștii Vechi după finalizarea Noului București? Sau e totul la nivel conceptual de anii ’50, când regimul comunist construia „Omul Nou”? Sau la nivel de anii ’70-’80, când „Noul București” însemna Bucureștiul ceaușist trist? Parcă era matematician candidatul „dreptei”, nu filozof. Merge collab cu berea Ciuc: „Noul București din Lumea Nouă”.

Când consultanții pe comunicare de la PNL și electoratul-țintă nu cunosc istorie și cum se repetă ea, se-ntâmplă ca-n Fight Club, o copie a unei copii a unei copii. În rest, așa cum am mai zis, sistemul nu se schimbă, ci doar fața lui, aleasă de cetățeni. S-avem un București!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.