15.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

50 de bani pentru fiecare ambalaj dus la supermarket

Valoarea garanţiei pentru ambalaje ar putea fi de 50 de bani.

Decizia urmează să fi luată de Ministerul Mediului.

Consumatorii ar putea primi contravaloarea în numerar, spune Julia Leferman, director general Asociaţia Berarii României.

Potrivit acesteia, vor exista mai multe opţiuni prin care această garanţie va fi returnată consumatorului.

”Colectarea se va putea face manual la magazinele mici sau la magazinele mai mari cu aparate automate. Acelea vor elibera un voucher. Voucherul respectiv poate fi folosit pentru achiziţii în magazin sau la casă pentru obţinerea numerarului corespondent valorii ambalajelor care au fost aduse în spaţiul magazinului”, a mai spus Julia Leferman.

Ministerul Mediului lucrează la un proiect de modificare a legislaţiei, astfel încât magazinele să perceapă o garanţie pentru ambalaje şi PET-uri.

În vară, ministrul Mediului de atunci, Costel Alexe spunea că se lucrează la un proiect care să transforme România din ţara gropilor de gunoi în ţara reciclării, pentru că astăzi aruncăm cantităţi impresionate de materiale reciclabile la groapa de gunoi, care în mod normal ar trebui să fie depozite ecologice de deşeuri.

Sursa: Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34