3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024

𝐔𝐧𝐟𝐨𝐫𝐠𝐞𝐭𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞 – 𝐓𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐞 𝐭𝐨 𝐍𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐞 𝐂𝐨𝐥𝐞

Pianistul 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐙𝐥𝐚𝐭 și solista 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚, alături de 𝐁𝐢𝐠 𝐁𝐚𝐧𝐝-𝐮𝐥 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨 condus de 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐫𝐮𝐧𝐠𝐚𝐫𝐮, vă invită joi, 11 ianuarie 2024, la un concert dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite artiste de jazz, 𝐍𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐞 𝐂𝐨𝐥𝐞.

____________
🎵 𝐁𝐢𝐠 𝐁𝐚𝐧𝐝 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚
🎵 Dirijor: 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐫𝐮𝐧𝐠𝐚𝐫𝐮
🎵 Invitați: pianistul 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐙𝐥𝐚𝐭 și solista 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚

____________
Concertul 𝐔𝐧𝐟𝐨𝐫𝐠𝐞𝐭𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞 – 𝐓𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐞 𝐭𝐨 𝐍𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐞 𝐂𝐨𝐥𝐞 va cuprinde un program cu cele mai cunoscute standarde de jazz pe care artista le-a lansat de-a lungul carierei sale, printre care: „Orange Colored Sky”, „This Can’t Be Love”, „Unforgettable”, „Almost Like Being in Love”, „Love” etc.

Natalie Cole este fiica legendarului muzician Nat King Cole. Artista a devenit celebră la începutul anilor 1970 ca muzician de R&B și Pop, iar mai târziu s-a lansat pe scena internațională de jazz și a reușit să aibă o carieră de succes obținând 13 premii Grammy. Este inclusă în Hall Of Fame și a lansat numeroase albume care au fost vândute în mai bine de 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

____________
🎵 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐙𝐥𝐚𝐭

Pianistul 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐙𝐥𝐚𝐭 a absolvit Universitatea „George Enescu” din Iași (specializarea clarinet clasic) și studiile de master la Universitatea de Muzică din București (specializarea jazz – pian). În prezent, studiază compoziție în muzica de film la prestigiosul conservator Royal College of Music din Londra, unde a obținut bursa integrală pentru programul 𝐴𝑟𝑡𝑖𝑠𝑡 𝐷𝑖𝑝𝑙𝑜𝑚𝑎.

Este laureat a numeroase premii naționale și internaționale; în ultimii ani, a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz Europafest (2012) ș.a. Invitat la numeroase festivaluri, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsalis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții.

În prezent, artistul se bucură de o bogată activitate concertistică în Europa, S.U.A și Asia, cu apariții ce includ prestații în cluburi celebre precum Birdland și Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Kings Place, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin.

A fost invitat, de asemenea, la festivaluri internaționale si naționale, printre care se numără: Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timișoara Jazz Festival etc.

🎵 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚

Solista 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚 a absolvit studiile de licență și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, cu o specializare în canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic ce au reușit să îmbine o varietate de genuri, de la muzica clasică la muzica ușoară, jazz, pop, soul. A câștigat numeroase competiții de muzică clasică și jazz.

În prezent, este solistă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Debutul în jazz l-a avut în 2008 împreună cu Sorin Zlat, alături de care a susținut concerte în țară și în străinătate, la cluburi și săli de concerte ca Music Village Jazz Club (Bruxelles), Birdland Jazz Club (New York), Institutul Goethe (Paris), B-Flat Jazz Club (Berlin), Balkan Jazz Festival, Houston Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival etc.

____________

📻 Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.
____________

🎟 𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞: https://www.entertix.ro/…/unforgettable-a-tribute-to…

Biletele se pot achiziționa prin entertix.ro, myticket.ro, în librăriile Cărtureşti și casa de bilete a Sălii Radio (telefon 021.314.68.00).
____________
📌 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨, str. General Berthelot 60-64

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie