scris de Ando

Platforma Pipera, lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, despre care am scris pe larg în martie. Se poate spune acum, că începe să se contureze traseul viitoarei artere.

Rămâne de văzut dacă se va respecta termenul de finalizare trecut pe panoul de şantier (29 ianuarie 2020). Părerea mea e că va fi valabil celebrul dialog dintre Papa Iulius II şi Michelangelo, din filmul „Agonie şi Extaz”. Papa, care se interesa permanent când va fi gata pictura de pe tavanul celebrei Capele Sixtine întreba: „Când e gata?”, la care Michelangelo răspundea, în doi peri: „Când o s-o termin!”.

Deocamdată, aici se circulă pe un singur fir, sens unic, dinspre Şoseaua Petricani spre Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca.

La mică distanţă, mare şantier pe strada Doamna Ghica. Sunt lucrările pregătitoare pentru construirea pasajului suprateran peste Şoseaua Colentina. Acum, strada e îngustată şi va fi, cel puţin o iarnă de chin pentru locuitorii şi pentru circulaţia din zonă…

Revenim pe strada Thomas Masaryk 11. Avem deja imaginea clădirii refăcute. N-a ieşit rău dar, din păcate, conform unui păgubitor obicei, s-au sacrificat arborii din curte.

Mai vechea noastră cunoştinţă, clădirea de pe strada Londra 21, este şi ea aproape gata.

Nimic deosebit, stilistic vorbind, dar măcar respectă regimul de înălţime al zonei, spre deosebire de namila ridicată la numai doi paşi, chiar pe colţul cu strada Washington.

Nu demult, remarcam ceva… mişcare la scheletul de pe strada Arcului. În ciuda ostilităţilor a două mici potăi oploşite lângă buticul vecin, m-am apropiat mai mult şi am putut vedea că, da, se lucrează, iar de pe afişul de pe peretele construcţiei aflăm că aici va fi sediul „aparatului central al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor”

Am lăsat la final farmacia Hotăranu.

Acum doi ani, clădirea acesteia, de pe Vasile Lascăr, a fost cumpărată de Colegiul Farmaciştilor, prin casa de licitaţii Artmark: „Fostul proprietar și, totodată, moștenitorul celebrului farmacist Gheorghe Hotăranu, și-a exprimat încântarea în fața destinului pe care îl va avea acest imobil, întrucât Colegiul Farmaciștilor din București are în proiect transformarea farmaciei istorice în Muzeul Național al Farmaciei”. Frumoasă intenţie, dar deocamdată, nicio mişcare! Privind imaginile din interiorul farmaciei, nu ne rămâne decât speranţa că, totuşi, mai devreme sau mai târziu, ea va deveni muzeu.

 

 

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.