27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Respectul de sine se vede și în spațiul în care locuim

Anii ’30 au fost un deceniu de dezvoltare fără precedent pentru București, Capitala Regatului României de atunci. În foste mahalale precum cea de la actuala Piață Gemeni, se construiau blocuri considerate masive, după standardele de atunci, ca acesta, de pe colțul b-dului Dacia cu str. Vasile Lascăr.

Din păcate, această construcție modernistă, cu elemente de stil art déco, are fațada degradată, iar intervențiile individuale ale locatarilor nu au făcut decât să accentueze tabloul haotic. De la linii simple și arhitectură funcțională, în prezent avem un colaj, un mozaic din care nu se înțelege aproape nimic. Dacă adăugăm în peisaj și salubritatea zonei, care lasă de dorit, ne vom da seamă că e mult loc pentru îmbunătățire! Respectul de sine se vede și în spațiul în care locuim.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie