Expozitia „Intre Anotimpuri „reunește o serie de 27 artisti/ucenici in atelierul de pictura al plasticienei Vali Irina Ciobanu.

„Intre Anotimpuri ” , tema expoziției , le-a dat copiilor ocazia să-și manifeste creativitatea în cea mai pură formă a ei. Iar aceste zile, cand nu putem vizita expozitii de arta, va aducem bucuria creatiei in online si speranta unui anotimp optimist. 

 

Astfel, de la  superbele peisaje cu anotimpuri (o serie de 4 ) ale Denisei Dumitru, trecem la portretele  Adelei Ungureanu care interpretează anotimpurile ca trecerea dintre copilarie și adolescenta .Si Luca Ionescu are o viziune foarte poetică asupra subiectului realizând o lucrare foarte interesantă cu un personaj foarte tânăr care se vede în oglindă deja bătrân. 

     Iris Rontescu pictează cu măiestrie un cal ce aleargă între iarna și primăvara,iar Daniel Rasin are o grafică foarte interesantă cu un pește care sare din apă.. surprins cumva între două lumi. Tot cu o grafică în creion vine și Astrid Nasta, dar de data aceasta reprezentând un nud aflat într-un peisaj urban  ce lasă loc de multe interpretări.

 

     Mai putem remarca și picturalele compoziții florale ale Dariei Costeanu reunite într-un triptic de mari dimensiuni,frumoasele narcise ale  Aniei Soare și delicată ei natura statica, dar și minunatele flori ale Sofiei Ionescu sau hortensiile  pe fond violet ale Alexiei Voicu.

 

   Florile Mariei Stamat si ale micuțului Mihnea Petru Câşlaru sunt  într-o armonie desăvârșită.

 

    Andrei Florea,deși începător, are o acuarela foarte reușită din toate punctele de vedere. Bogdan Bădoiu, începător și el, își etalează măiestria cromatică într-o frumoasă compoziție cu hortensii. 

 

    Petra Grigorescu, cu o sensibilitate deosebită, realizează un portret de tânără cu un iz de maturitate într-o cromatică foarte reținută și sugestivă. Dar își arată versatilitatea din punct  de vedere tehnic într-o compoziție în tuș și un peisaj pe carton în pasteluri cerate.

 

  Lucrarile Ioanei Fuiorea sunt absolut altfel. Lumea ei te surprinde și te obligă sa gândești.  Anotimpurile sunt parcă de pe alta planeta,din alta lume,o lume îndepărtată și ciudată. Sunt superbe aceste compoziții imaginare!

 

  David Mihai are în această expoziție un frumos triptic cu influente japoneze și un copac înflorit în același ton. In aceeași zonă un pic orientală se află și lucrările talentate Ruxi Rusu, care uimește prin acuratețea tehnicii și frumusețea detaliilor. Lucrarea ei cu luna /fata încununată cu flori ne-a plăcut în mod deosebit 

 

   Andrei Visan prezintă pe lângă niște gingasi ghiocei o inedită compoziție cu pasari-anotimpuri in aceasta expoziție. Interesant este ca pasarea-vara este minuscula in comparație cu celelalte (probabil din cauza ca vacanta de  vara e prea scurta:)). Radu Ionescu vede trecerea dintre anotimpuri împărțită între zi și noapte cumva,într-o lucrare plină de simboluri .

 

   Daria Ivan pictează printre flori și un vestitor al primăverii, Alexia Olaru aseaza anotimpurile într-o natură statica într-un mod cat se poate de interesant-cu obiecte simbol pentru fiecare anotimp, iar Luca Panaitescu le reprezintă într-o grafica foarte  spectaculoasa, alb-negru, ca fiind niște animăluțe . 

 

  Iris Pasca realizează în ulei pe pânză o frumoasă compoziție cu un colibri,dar și o Venetie în tempera și o miniatură pe sticla, arătându-si abilitățile în cele 3 tehnici atât de diferite.

 

  David Andrei Botica,care are numai 8 ani,  reușește sa ne convingă că talentul nu ține cont de varsta. Peisajele lui din aceasta expoziție fiind extraordinare.

 

   Iarina Ionescu , câștigătoare a numeroase premii de artă, are o interpretare unică a temei – o tânără cu o coroniță de flori pe cap jumătate în apă,jumătate afară. Anotimpurile sunt sugerate foarte subtil- tânăra primavara va ieși din apă ca fiind deja vară .

 Ilinca Ciortan are si ea o viziune personală asupra temei realizând un superb portret de tânără careria-i pune în priviri încărcătura maturității.