38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Prin Dobrogea cu Damian

„A fost considerată singurul vecin prietenos al României, deși vreme de mai multe secole românii nu au avut acces la ea. Pe apele ei au venit aici grecii care au înființat primele orașe de pe teritoriul țării noastre: Histria, Tomis, Callatis…apoi romanii, care au însemnat zona dobrogeană cu cetatea Trofeului lui Traian. Tot dinspre malurile sale a pătruns creștinismul la noi, aici înființându-se cea mai veche episcopie și găsindu-se cele mai vechi tezaure de inspirație religioasă.
Imperiile însă vin și trec, iar teritoriul dintre Dunăre și Mare, folosit adesea drept culoar de trecere, a cunoscut numeroși cuceritori: de la bulgarii și rușii încă păgâni, la turcii fugiți aici din calea mongolilor, care s-au așezat la rândul lor în Isaccea, iar apoi otomanii care au închis Marea într-un clește de fier vreme de trei secole. Mozaic de istorii, culturi, religii și popoare, Dobrogea este cea mai mică dintre provinciile românești, însă povestea sa curge de departe, asemenea Dunării, și coboară adânc, până în profunzimile Mării ce îi scaldă țărmul.”

De data aceasta ne imbarcam impreuna cu Damian spre o alta calatorie in taramuri cu incarcatura istorica aparte: pornind de la Adamclisi si Pestera Sf. Andrei din Dobrogea ajungem la Balchik unde vom avea ocazia sa descoperim Castelul Regina Maria cunoscut drept adevaratul loc de suflet al Reginei. Si pentru ca timpul ne permite vom trece pragul fermei de midii de la Dalboka. Vom gasi scoici gatite in zeci de feluri, simple cu usturoi, cu sos picant, pane. Peisajul completeaza armonios festinul si te vei simti relaxat. Si… mai lasam loc si pentru surprize

Rezerva povestea si noi iti oferim bonus calatoria

Terra Incognita: Călătorii, Experiențe, Distracție!
P.S. Ai văzut lista cu evenimentele pe care le organizăm în București, Romania, Europa sau oriunde pe Terra? Cu noi mereu vei găsi o nouă destinație atractivă și memorabilă!

Și iată toate detaliile despre partea organizatorică a aventurii!

Loc de intalnire: 03.06.2023, ora 05:45 – Parcare Piata Victoriei

Cand dam startul: 03.06.2023, ora 06:00 (va putem astepta daca intarziati, dar nu vrem )

Ne mai si intoarcem: 05.06.2023, ora 21:00 (in functie de trafic si respectarea programului, poate varia)

Costul povestii este de 179 euro/persoana si noi iti oferim bonus calatoria care include: transport cu microbuz/autocar, cazare, mic dejun, cazare + mese + diurna sofer, cazare +mese + diurna insotitor limba romana.

Ne odihnim in Balchik: 2 persoane in camera – Hotel 3*

Nu sunt incluse: restul meselor, biletele de intrare la obiectivele turistice, altele nementionate in costul calatoriei.

Termene de plata:
– avans 100 euro/persoana (doar daca dati „going” nu va pune pe lista)
– pana la 10 mai 2023 se achita diferenta de 79 euro/persoana.

Platile se pot face prin transfer sau depunere in cont:
Terranienii Calatoresc SRL
CUI: 44036634
J23/2103/2021
RO60BTRLEURCRT0596876701
Banca Transilvania
cu mentiunea „terranian in Dobrogea „

Daca doriti sa achitati in lei, va rugam sa dati mesaj privat.

Înscrierile se fac DOAR PRIN MESAJ PRIVAT LA:
– Terra Incognita: https://www.facebook.com/travel.terra.incognita/
– Pe email: terra.incognita@yahoo.com

Licenta nr. 2404/04.05.202

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie