24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal

Începând cu 20 martie 2019 vom demara lucrările pentru parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal

Pe 20 martie 2019 vom începe execuția lucrărilor la obiectivul „Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto în zona Bulevardului Decebal – construire parcaj subteran cu două niveluri – tronson cuprins între Strada Dristorului și Piața Muncii, Sector 3”, conform contractului nr. 279631/14.12.2018 și a autorizației de construire nr. 75/07.02.2019.

Parcarea propusă va fi amplasată sub Bd. Decebal, între strada Dristorului și Piața Muncii.

Parcarea va avea lungimea de aproximativ 550 m și lățimea curentă de aproximativ 17,50 m, exceptând zonele de rampe și de scări, unde lățimea crește corespunzător. Prin proiect se propune un număr de 718 locuri de parcare, din care 30 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 6 locuri pentru motociclete. Atât accesul auto în parcaj, cât și ieșirea din acesta se realizează din ambele sensuri ale Bd. Decebal, prin intermediul a două rampe de acces principale, cu câte două sensuri fiecare (un sens de intrare și unul de ieșire) care coboară în ambele subsoluri și două rampe cu câte un sens pentru ieșirea de la subsolul 1 în Bd. Decebal. În cele două capete ale parcării sunt prevăzute rampe circulare ce coboară de la subsolul 1 la subsolul 2.
Execuția lucrărilor va începe cu blocarea parțială a benzii 1 de circulație pe partea dreaptă a sensului de circulație dinspre Piața Muncii spre strada Dristorului, ocupată în prezent de mașini parcate, după care vor demara lucrările de execuție a grinzilor de ghidaj pentru pereții mulați.

După execuția perețior mulați pe partea dreaptă se va trece la închiderea celeilalte părți de bulevard și transferarea circulației pe sensul închis inițial, iar lucrările se vor repeta.

După executarea pereților mulați pe ambele părți ale bulevardului, a grinzii de coronament precum și executarea în totalitate a devierilor de rețele se va închide definitiv circulația, se va executa o excavație la 3 m adâncime și apoi se vor monta grinzile prefabricate ale planșeului superior.
Odată cu montarea grinzilor prefabricate se va reface sistemul rutier și circulația va putea fi reluată în totalitate.
Lucrările de execuție a parcării vor continua în subteran fără afectarea circulației de pe bulevard.

Ne cerem scuze anticipat pentru disconfortul pe care îl vom crea, dar la finalizarea lucrărilor circulația pe acest bulevard aglomerat se va descongestiona, ceea ce va fi mai bine pentru noi toți.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie