Cum rezolvăm conflictele care apar în familie de sărbători şi în vacanţe? Fundația Calea Victoriei organizează, din 4 decembrie, un curs care să te ajute să te bucuri pe deplin de momentele petrecute împreună cu cei dragi. Pace în familie – Comunicare şi relaţii armonioase cu cei dragi este un curs online interactiv, susținut de Dana Tudose-Tianu, mediator și expert în comunicare.  

Cursul a fost special creat pentru a ajuta cât mai multe persoane să înţeleagă dinamica conflictelor de familie şi felul în care acestea escaladează în timpul sărbătorilor şi vacanţelor. Vei învăţa de la lectorul Dana Tudose-Tianu tehnici pentru detensionarea comunicării conflictuale.

Vei învăţa şi regulile unor conversaţii constructive şi modalitatea de a pune întrebări deschise, fără a mai face acuzaţii.

Temele întâlnirilor sunt:

1. Dinamica conflictelor din familie – de la certuri zilnice, la cei patru „călăreţi” (the four horsemen) care pot pune capăt relaţiilor (conform teoriei relaţiilor a lui John Gottman). Tipuri de conflicte nerezolvate care apar şi se adâncesc în timpul sărbătorilor.

2. Cum restabilim armonia şi echilibrul într-un cuplu a cărui comunicare a fost afectată de membri ai familiei extinse. Re-imaginarea viitorului. Responsabilitatea cuplului pentru propria sa stare de bine. Cum creăm amintiri şi momente pozitive pentru cei dragi în situaţii de tensiune. Tehnici de conversaţie: Practică şi Role Play.

Cursul începe în 4 decembrie și are două ședințe, în seri de vineri, de la 19.00. Poți plăti online taxa de participare – 150 de lei – direct de pe pagina cursului. Mai mult, poți face cursul cadou, dacă știi pe cineva care are nevoie de mai multă claritate în gestionarea relațiilor de familie.

Cu o zi înainte de data începerii, toate persoanele înscrise primesc pe mail un link unde pot urmări cursul. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.