27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

E prima dată după mai bine de douăzeci de ani cînd Bucureștiul nu are lumini de Crăciun.

Ne obișnuisem, da: în fiecare iarnă ieșeam curioși, fermecați: oare ce minunăție va fi de data asta, în marile piețe și bulevarde? De la Scînteia și pînă la Unirea, totul era o feerie.

Ei, anul ăsta nu mai e nimic. Nu, nu se pun la socoteală șiragurile de luminițe sărăcăcioase aruncate-n crăcile pomilor din centru… pînă și cel mai prăpădit butic e mai generos cu ceea ce numim – fără a fi o vorbă goală – „spiritul sărbătorilor”.

Cu atît mai obscenă pare bogăția de instalații luminoase din Sectorul 4 – că, în București, doar în Sectorul 4 zici că vine Crăciunul.

Da… avem mai multe tîrguri de Crăciun ca oricînd: și la Casa Republicii, și-n parc la Moghioroș, ba chiar și-n fața Operei.

Bașca alte tîrgulețe, concerte și evenimente drăguțe risipite – ici-colea – prin părculețe și pe lîngă malluri…

Dar n-avem Crăciun în oraș – nicăieri. Nici o încîntare, nici o ocazie pentru bucureștean să se plimbe, să iasă, să-și regăsească vecinul și concetățeanul.

Și totuși, omul fuge din casă – are nevoie, vrea; bate tălîmb bulevardele pustii pline de mizerie sleită, ocolește piețele reci – fără să se-aleagă cu bucurie.

Ce Crăciun ratat pentru Capitală.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie