De ziua lor, toți copiii care iubesc cu adevărat muzica clasică s-au întâlnit în curtea Operei Comice pentru Copii la cel dintâi spectacol din stagiunea de vară a teatrului. Opera Comică pentru Copii (OCC) este de altfel și singurul teatru care a oferit o reprezentație în aer liber în prima zi de relaxare a măsurilor anti-Covid 19. Pe o scenă amplasată în curtea OCC, copiii și familiile lor, purtând măști și situați la distanță de minimum patru scaune unul față de celălalt au putut urmări, după o lungă așteptare, un spectacol realizat special pentru ei: opera „Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus Mozart. Le-a fost oferite gratuit două reprezentații, la ora 16.00, respectiv ora 19.00, consemnând astfel startul unui eveniment tradițional al OCC, Festivalul Opera Copiilor, una dintre atracțiile Bucureștiului în anotimpul cald. Copiii au primit cu bucurie (re)întâlnirea cu artiștii, care au oferit o interpretare de valoare, cu entuziasm și multă emoție, deoarece au simțit lipsa publicului în ultimele două luni. Chiar dacă la reprezentația de la ora 19.00 ploaia torențială a încercat să strice tuturor buna dispoziție, majoritatea spectatorilor au rămas în amfiteatru: copii, părinți, bunici, cu umbrele aduse de acasă sau cu cele oferite de organizatori, refuzând să se despartă de personajele și de povestea de pe scenă.

Spectacolul „Directorul de teatru”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, este o comedie bufă despre mai mulți artiști care participă la o audiție într-un teatru muzical. Este ridiculizată concurența neloială dintre pretendenții la un post bine plătit, în special dintre două primadone; presiunea teribilă pusă pe răbdarea directorului, care leșină aproape încontinuu și statutul artistului. Pe lângă muzica din opera „Directorul de teatru”, spectacolul împrumută și fragmente celebre din creația mozartiană, precum duetul Susanna – Marcellina din „Nunta lui Figaro”, conceput ca o confruntare între o divă și o femeie mai în vârstă din vecini, care vrea să devină și ea cântăreață. Regizorul folosește și alte fragmente vizualizate în acest stil, stârnind astfel entuziasmul spectatorilor, care au aplaudat fiecare număr muzical. Una dintre atracțiile principale ale acestei producții a fost, ca de obicei, magicianul Bogdan Muntean, care a efectuat câteva trucuri amuzante, interpretând astfel și el un artist aspirant, care vrea să se alăture teatrului imaginar din operă. 

În prima zi a lunii iunie, la Opera Comică pentru Copii, artiștii (cântăreți, instrumentiști, actori) au dat practic startul distracției de peste vară, deoarece la Festivalul Opera Copiilor continuă reprezentațiile în aer liber. La fiecare final de săptămână, copiii sunt așteptați la spectacole în curtea teatrului, adică la opere, musicaluri, balete, concerte pentru a trăi o experiență vie, magia scenei, alături de artiștii Operei Comice pentru Copii. Urmează o vacanță de neprețuit, în lumea muzicii și a dansului. 

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.