8.1 C
București
joi, decembrie 12, 2024

Cum să trăim frumos?

Fie că îți dorești să-ți îmbogățești cultura generală cu noțiuni fundamentale din domeniul filosofiei morale, fie că ești în căutare de inspirație pentru viață, calea lui Aristotel este cea de urmat, iar lectorul Laura Ghinea, de la Fundația Calea Victoriei este cea care te poate însoți în această călătorie fascinantă.  Din 9 ianuarie începe cursul online Calea lui Aristotel – cum să trăim frumos, o incursiune în teoria morală a virtuţii, pentru a sonda argumentele filosofului grec în favoarea unei vieţi împlinite bazată pe cultivarea virtuţilor, a acestor obiceiuri lăudabile, care ajung să ne definească – suntem ceea ce facem în mod repetat.

Tema viciilor şi a virtuţilor, desprinsă din tabloul mai larg al dihotomiei bine-rău, a preocupat dintotdeauna omul. Deşi antic, subiectul apare ca veşnic actual, prezentul dându-ne în continuare de gândit în acest sens. Ce înseamnă să fii un om virtuos în zilele noastre? Cum putem deveni unul? În ce măsură fericirea noastră depinde de viciile şi virtuţile pe care le cultivăm în noi? De ce blamăm viciile şi lăudăm virtuţile? Acestea sunt întrebări fundamentale ale gândirii morale, ce trimit la una dintre marile teorii etice – teoria virtuţii a lui Aristotel.

Atelierul are atât caracter teoretic, cât şi practic şi este structurat în două părti: în prima parte, ne vom familiariza cu concepte generale din domeniul filosofiei morale, vom face câteva distincţii fundamentale, vom arunca o privire asupra marilor teorii etice (teoria virtuţii, deontologism şi consecinţionism) şi vom aprofunda teoria morală a lui Aristotel, situând subiectul viciilor şi virtuţilor în planul general al acesteia. În a doua parte, utilizând toate aceste instrumente teoretice, vom descoperi, analiza şi dezbate o listă de virtuţi cardinale, care pot contribui la găsirea propriei fericiri şi la construirea unei vieţi împlinite.

Mai multe informații despre curs și înscrieri puteți afla de aici.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie