28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Conferință de presă pentru informare și conștientizare a fenomenului alienării parentale în România

Asociația A.R.T.E.M.I.S., alături de av. Tudor Becheanu și av. Marius Mitran, organizează Conferința de presă pentru informare și conștientizare a fenomenului alienării parentale în România cu ocazia Zilei internaționale a Conștientizării Alienării Parentale.

Alienarea parentală este recunoscută ca fiind o formă de abuz psihologic sever care afectează milioane de copii la nivel internațional și care a devenit din ce în ce mai prevalentă în România în ultimii 15 ani. Alienarea parentală apare atunci când unul dintre părinți încearcă în mod activ să distrugă relația copilului cu celălalt părinte.

Conferința de presă își propune să faciliteze accesul participantilor la informații actuale despre fenomenul alienării parentale din România, cu accent pe recent adoptatele modificări ale Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin care acest fenomen primește recunoaștere juridică. România devine prima țară din UE care reglementează o definiție juridică a fenomenului, precum și metode de prevenție, combatere și remediere a relațiilor părinți-copil în astfel de situații.

Conferința de presă va include o secțiune de Q&A deschisă tuturor.

Asociația A.R.T.E.M.I.S. este o asociație non-guvernamentală care a luat nastere ca grup civic in anul 2023 și a devenit asociație în 2024. Este formată din sute de părinți care au fost sau încă sunt părinți-țintă în situații de alienare parentală și care militează pentru recunoașterea dreptului inalienabil al copiilor de a întreține relații cu ambii părinți.

•           Tudor Becheanu este avocat specializat pe dreptul familiei și co-autor al proiectului de lege care reglementează alienarea parentală.

•           Marius Mitran este avocat specializat în dreptul familiei, în special in zona alienării parentale și este autorul amendamentelor venite din partea Asociației A.R.T.E.M.I.S.

•           Victor Ghilencea este executor judecătoresc specializat în soluționarea a sute de dosare cu minori.

•           Radu Leca este psiholog clinician cu o vastă experiență în relațiile conflictuale și alienare parentală

Membri ai Asociatiei A.R.T.E.M.I.S.: Arina Gheorghită (mamă alienată), Mădălin Turcu (tată alienat timp de 10 ani dar povestea s-a terminat tragic), Vasilica Pavel (mamă alienată), Alina Vornicu (membru co-fondator A.R.T.E.M.I.S. mama alienată), Andreea Dodon (membru co-fondator A.R.T.E.M.I.S., mamă alienată, Cătălin Radu (membru co-fondator A.R.T.E.M.I.S., tată alienat), Cristian Anghel (membru co-fondator A.R.T.E.M.I.S., tată alienat).

Contact:

Website: asociatiaartemis.ro alienareparentala.ro

email: contact@asociatiaartemis.ro

alienareaparentala@gmail.com

Tel: Cristian Anghel – 0727.040.133

Intrarea este permisă numai pe bază de confirmare prelabilă. Data limită pentru confirmare: miercuri 24.04 ora 18.00

Locație: Str. Tudor Arghezi, nr 21, et. 1, Bucuresti

25 aprilie ora 13.30

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie