16.4 C
București
luni, mai 20, 2024

Casa de pe strada Corbeni

Casa Maură/Olandeză (nu are un nume oficial) de pe strada Corbeni din fostul cartier armenesc al Bucureștiului e o surpriză pentru oricine ajunge pe acolo. Construită la final de secol 19, îmbină creativ elemente flamande/olandeze, maure, chiar și neobizantine, ceea ce o face un imobil-unicat în capitală, cu o fațadă hipnotizantă, plină de cărămidă și plăci smălțuite. Volumetria clădirii e și ea remarcabilă.

Te-ai aștepta să vezi niște interioare congruente ca stil cu exteriorul, dar nu, vechiul salon de recepție de la parterul casei e total eclectic francez, te transportă direct în belle époque, inserează aici clișeul Micul Paris. Imobilul a trecut printr-o conversie și în prezent adăpostește birouri. Păstrarea elementelor originale și intersectarea lor cu intervențiile contemporane s-au făcut elegant. Din holul de jos pornește o scară în spirală, care duce la birourile de la etaj și mai sus, în pod.

Dualismul stilistic al casei acesteia de pe strada Corbeni se înscrie pe lista motivelor pentru care Bucureștiul a fost, este și va rămâne un oraș surprinzător din toare punctele de vedere.

Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie