Bucureștiul post-fanariot, atât cât a mai rămas din el, dispare cu autorizație de la Primărie. Thanks, Firea. Un conac boieresc de secol 18-19 și terenul adiacent, situate în arie protejată dar NECLASATE în Lista Monumentelor Istorice, vor fi distruse de un proiect rezidențial banal dar bănos. Tragedia e că asta se-ntâmplă într-o enclavă de țesut urban vechi bucureștean rămasă în urma demolărilor ceaușiste masive din anii ’80.

Autorități ignorante și nepăsătoare, dezvoltatori imobiliari lacomi și megaconectați, populație needucată și inertă = Noul București. Lux!

de Raiden

Casa Krețulescu-Lahovari de pe str. Vigilenței nr. 3 face parte din zona protejată nr. 76 (biserica Mihai Vodă-Sapienței), dar NU este clasată în Lista Monumentelor Istorice.

sursa foto-Laboratorul de memorie urbană

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.