38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Bucureștiul oferă mai mereu surprize pentru cei dispuși să-l descopere

Așa arată segmentul străzii Maria Rosetti cuprins între str. I. L. Caragiale și str. Schitul Dârvari, văzut de sus – o zonă centrală a Capitalei, cu clădiri în stiluri variate.

Cei care gonesc cu mașina pe această stradă de legătură spre Calea Moșilor ratează diversitatea stilurilor arhitecturale, ce variază de la case generoase din anii antebelicului, ba chiar de secol XIX la interbelic (acele blockhaus-uri, cum li se spunea pe vremea aceea) și blocuri solitare, din anii ’60-’70.

Acestea din urmă erau, pesemne, destinate privilegiaților fostului regim. Înălțimea variată a acestor edificii este și ea specifică zonelor nesistematizate, care au avut o dezvoltare organică de-a lungul secolelor. De aceea, Bucureștiul oferă mai mereu surprize pentru cei dispuși să-l descopere.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie