Bucureștiul ne dezvăluie un imens potențial ascuns în fiecare bucată ce-l compune. Poate nu se definește drept cel mai armonios construct, însă Bucureștiul ca spațiul imaginar, filosofic, nu doar strict arhitectural contribuie la percepția noastră despre lume, o lume definită de un spațiu, de o atmosferă, de niște caracteristici perene sau ceva mai volatile.
Pare destul de ambiguu Bucureștiul în această descriere, însă principala sa vocabulă cuprinzătoarea este ”eclectic”. Procesul de redefinire, asezare a Bucureștiului pe o hartă mentală de identificare urbană cunoaște mai multe elemente străine ce se întregesc pe parcurs într-o capodoperă urbană discretă.
Bucureștiul poartă chipul nostru însetat de identitate. Această dorință ne modelează constant percepția despre spațiul urban în care ne aflăm.
Bucureștiul are un potențial ascuns la prima vedere. Frumusețea în toată această poveste ce definește spațiul urban-imaginar al fiecăruia este libertatea de creație. Fiecare bucureștean contribuie la această poveste, alegând fie să distrugă spațiul sau să-l creeze.
Visăm la un București al nostru fiecare dintre noi, prin urmare deschidem o serie dedicată percepției spațiului urban- imaginar. Fiecare părticică fizică, istorică dintr-un București extrem de eclectic poartă cu sine o lume, o lume însuflețită de un om, un om ce așteaptă ceu nerăbdare să-și creeze povestea și să și-o insereze într-un capitol al Bucureștiului modern ce aparține viitorului său.
Scopul principal este să-i găsim și să-i aducem prin scris în actualitatea urbană a spațiului pe care îl îndrăgim cel mai mult: București.
Autor: Alexandru Filimon
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.