27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

București: Primăria Capitalei promite că anul acesta va repara mai mulți kilometri de conducte de termoficare

Primarul general Nicușor Dan se declară plin de optimism în ceea ce privește lucrările de reabilitare a rețelei primare de termoficare. El își propune și anul acesta, ca și în cel precedent, să înlocuiască 50 de kilometri de conducte.

Șantierele de termoficare din Pantelimon și de la Orășelul Copiilor se vor finaliza în acest an.

Noi șantiere de termoficare vor fi deschise în Colentina și pe Bulevardul Timișoara, plus încă douăsprezece șantiere finanțate din fonduri europene nerambursabile, prin programul POIM, promite Nicușor Dan:

„Eu sunt optimist. Pentru că s-a stabilizat piața, adică inclusiv pe partea de furnizare conducte. Avem, în momentul de față, cele trei șantiere pe care am fost anul trecut – cel din Pantelimon, cel de la Orășelul Copiilor și cel din zona Guvern – Amzei – Mihalache.

Cele două – Pantelimon, Orășelul Copiilor, se vor termina anul ăsta. Cel din Amzei-Mihalache, nu, dar vor continua lucrările. O să mai deschidem un șantier în Bulevardul Timișoara, care e foarte afectat. O să mai deschidem un șantier în Colentina. Acestea sunt cu bani ai Municipalității și ai Ministerului Dezvoltării.

În paralel compania noastră, Termoenergetica, are contracte în desfășurare cu operatori. Deci nici aici nu sunt probleme. Și plus cele douăsprezece șantiere de care vorbeam (… pe fonduri POIM n.r.). Eu sunt optimist”, declară edilul șef al Capitalei.

Rezultatele de până acum nu par, însă, să susțină optimismul lui Nicușor Dan.

Până acum, în peste 30 de ani, Municipalitatea a reușit să înlocuiască numai 150 dintre cei aproximativ 1000 de km de rețea primară de termoficare.

Chiar primarul general Nicușor Dan și-a propus înlocuirea a câte 50 de kilometri de rețea primară de termoficare pe an, încă de acum doi ani, dar rezultatele nu au fost cele scontate.

Realizările pe ultimii doi ani însumate abia dacă au trecut de cei 50 km propuși anual, iar, până la jumătatea acestui an a fost schimbată abia a zecea parte din cei 50 km pe care edilul șef speră să îi realizeze, până la finele lui 2023, după cum chiar domnia sa a recunoscut.

Reporter: Câți kilometri avem de conductă principală, de magistrală principală de termoficare schimbați, după doi ani și jumătate? Deci, finalizat?

Nicușor Dan: „Am avut 28 de kilometri, în 2021, și 32 de kilometri, în 2022. În 2023, probabil că s-au mai făcut vreo 4, 5 sau 6. Suntem cam la 150 de kilometri dintr-o mie, cam asta este.”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie