24.3 C
București
duminică, septembrie 25, 2022

Aplicatii mobile care te ajuta sa cunosti Bucurestiul

In secolul vitezei, unde conteaza fiecare minut si, intr-o societate din ce in ce mai absorbita de lumea virtuala, aplicatiile mobile dezvoltate de Asociatia de Identitate Culturala Contemporana (AICC) au permis ca pasii realizati in scopul de a face cunoscuta identitatea culturala romaneasca sa fie mai aproape de oameni cu ajutorul tehnologiei. 

Aplicatiile mobile dezvoltate creeaza conexiunea dintre identitatea culturala, interesul acordat de tineri pentru cultura noastra si tehnologie. De asemenea, aplicatiile mobile sunt o oportunitate extraordinara prin care se pot cunoaste mult mai usor informatiile despre imprejurimi, muzee, cladiri istorice, locatii care au o semnificatie importanta pentru cultura si nu numai. 

 

Doua aplicatii mobile care  va dezvaluie obiective turistice din Bucuresti

 

Aceste aplicatii despre care vorbim, sunt mai mult decat cele generice cu care ne-am obisnuit pana in prezent. In aceste aplicatii sunt prezentate toate muzeele importante si nu numai, prin prisma unor informatii complete. De asemenea, in aceste aplicatii sunt afisate informatiile complete precum si traseul catre ele. Astfel, utilizatorul poate sa afle informatii despre programul de vizitare, datele de contact, sa vizualizeze traseul in timp real dar si sa afle informatii despre edificiile pe care urmeaza sa le viziteze. Aplicatiile include si un scurt istoric al cladirilor care sunt in zona si prezinta interes pentru vizitatori. 

Mai concret spus, este vorba despre doua aplicatii mobile, Bucharest Jewish Heritage si Muzeul Hartilor si Cartilor care ofera posibilitatea pasionatilor de istorie sa exploreze regiunile locuite de romani in cele mai vechi timpuri. Prin explorarea aplicatiei Muzeul Hartilor si Cartilor, utilizatorul este propulsat intr-o lume a cunoasterii, a faptelor care s-au petrecut la un moment dat in zona respectiva. 

Cele doua aplicatii permit utilizatorului sa cunoasca mai indeaproape toate lucrurile interesante legate de oameni si locuri care au pasit pe aceleasi urme pe care calca utilizatorii. Aplicatiile reprezinta un efort voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions si au fost realizate in parteneriat cu Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi si Asociatia de Identitate Culturala Contemporana, la initiativa presedintelui executiv Florin Pirlea. 

 

Descoperirea culturii la o simpla descarcare distanta

 

Cei care doresc sa descopere misterele si povestile capitalei vor putea face acest lucru prin a descarca una dintre cele doua aplicatii care sunt disponibile pentru dispozitivele Android si iOS. Astfel, vizitarea unui simplu muzeu devine o experienta mult mai completa iar utilizatorul poate sa interactioneze in timp real cu vestigiile care ii sunt prezentate. 

Chiar si fara prezenta unui ghid turistic isi va putea imbogati cunostintele despre locurile vizitate. Practic, toate vestigiile intalnite in cale vor fi mai adaptate lumii actuale si oricine va dori sa cunoasca informatiile despre acestea le va putea accesa gratuit. Prin intermediul aplicatiilor utilizatorul isi va putea construi traseele intr-un mod inteligent si se vor putea accesa informatii pretioase. 

Cu siguranta, aceste doua aplicatii sunt deosebit de utile mai ales pentru cei care se afla pentru prima data in capitala si doresc sa patrunda pe urmele istoriei si culturii. De asemenea, conexiunile create de aceste aplicatii intre utilizatorii lor si vestigiile vizitate sunt mult mai puternice. Aceste aplicatii, Bucharest Jewish Heritage si Muzeul Hartilor si Cartilor, sunt disponibile pentru a fi descarcate si utilizate de oricine fara nici o restrictie. 

 

Aplicatiile le puteti descarca aici:

 

https://apps.apple.com/ro/app/bucharest-museums/id1157448420

https://apps.apple.com/ro/app/muzeul-h%C4%83r%C5%A3ilor/id1303462709

https://apps.apple.com/ro/app/bucharest-jewish-heritage/id1225520491

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aicc.jewishheritage&hl=ro

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geminisols.museums&hl=ro

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.