11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Zona stației de metrou Piața Romană în 1962.

Atunci, blocul cu coloane era nou-nouț (inaugurat în 1960) și completa frontul interbelic de pe b-dul Magheru format, de la stânga la dreapta, de blocul Leonida (sediul OTV în anii 2000) și blocul Casata I (prăbușit la cutremurul din 1977, azi înlocuit de blocul Casata II, cu La Plăcinte la parter), ambele dn anii ’30. Cadrul surprinde zona ambelor guri de metrou de aici: dinspre Piața Romană și dinspre Piața Amzei. Ele au apărut în anii ’80, odată cu inaugurarea M2 Berceni-Pipera.

Remarcăm încă o dată decăderea spațiilor pietonale și a spațiului public în prezent, când trotuarele sunt parazitate de mobilier urban în exces, gherete, schele metalice cu mesh-uri publicitare etc. În poza asta se vede cum fusese gândită inițial breteaua laterală, cu rol de alveolă și parcare. Trotuarele generoase, cu scuaruri verzi, invitau la plimbare, traficul era oricum lejer.

Raiden

foto: arhiva Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie