7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Zile de toamnă însorite pe Calea Victoriei și-o clădire celebră.

Zile de toamnă însorite pe Calea Victoriei și-o clădire celebră, Muzeul National De Istorie a Romaniei, fostul Palat al Poștelor. L-ai vizitat? 🏛

Source: #bucurestirealist
Toate drepturile rezervate.
instagram.com/bucurestirealist

Dacă ar fi și eficient acest Muzeu de Istorie. Momentan oricine merge aici vede niște exponate punctuale în hol și copia după Columna lui Traian, făcută în perioada comunistă. La subsol e Tezaurul, mult aur și bling-bling, dar nimic organizat, coerent, astfel încât să înțeleagă oricine care-i treaba cu istoria României, cultura și civilizația de aici.

La un moment dat, în aripa sudică a palatului, dinspre str. Franceză, a funcționat Muzeul Filatelic, dar a fost închis relativ recent. Practic majoritatea spațiilor din clădirea-monument de la 1899 nu se vizitează! Există zone delimitate de panouri, coridoare înfundate, spațiul e foarte ineficient compartimentat. Cupolele masive zac nefolosite deși ar putea adăposti lejer spații alternative. Niciun interes pentru revitalizarea acestei instituții culturale.

Acum câțiva ani a fost un concurs internațional de reamenajare și reinventare a Muzeului de Istorie, nu se mai știe nimic, s-a renunțat la inițiativă după ce concurenții au trimis propunerile. E unul dintre eșecurile majore postdecembriste ale României.

Așadar, capitala are un Muzeu de Istorie neperformant, prăfuit, cu spații nefuncționale. Ministerul Culturii tace pe tema asta, iar cetățenii au alte priorități. Mergeți la Belgrad, să vedeți cum au refăcut sârbii Muzeul Național, e excelent organizat. Măcar istoria Serbiei să o înțelegem.

de Raiden

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor şi în aer liber

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie