15.2 C
București
sâmbătă, noiembrie 2, 2024

Vălenii de Munte – O scenă deschisă pentru muzică și pantomimă pe 9 mai

Vălenii de Munte – O scenă deschisă pentru muzică și pantomimă pe 9 mai

Cu ocazia Zilelelor orașului, pe data de 9 mai, la Centrul Cultural, începând cu orele 16:00 și 18:00, cei ce locuiesc în Vălenii de Munte, vor avea ocazia să se bucure de un dublu spectacol muzical original pe bosanova prin îmbinarea armonioasă dintre voce și intrumente, presărat cu momente din partea actorului Alexandru Pribeagu, care va fi și moderatorul evenimentului.

”Abia aștept să mă întâlnesc cu oamenii din Vălenii de Munte. Ospitalitatea și energia oamenilor de aici este cunoscută și istoria locului confirmă acest lucru. Muzica vine doar să creeze o atmosferă și mai plăcută, și mai frumoasă, zilei de 9 mai – prin care tot orașul sărbătorește o filă a propriului prezent, încoronat de trecut. Echipa noastră se mândrește să bucure sufletele vălenarzilor”, declară Pribeagu.

The Fly.ink –Metamorfoză a pornit de la ideea de a căuta acel ceva în om care-l face să ticăie pe interior atingându-i inima și palpându-I sufletul prin muzică, voce și spectacol de înaltă calitate. Protagoniștii acestui proiect aparte prin abordarea sa naturală spre eros și trăire prin ritm sunt artiștii: Fernando Mihalache(acordeon), Ana Maria Irimia(voce si joc actoricesc), Alexandru Tomaselli(chitară bass) și alți intrumentiști de valoare.

The Fly.ink –Metamorfoză s-a închegat într-un proiect artistic, plin de energie și pasiune, în care melodicitatea acordeonului și armoniile vocale aduc parfumul muzicii către sufletul publicului. Repertoriul și atmosfera teatrală creată cu ajutorul Anei Maria Irimia își propun să aducă publicul prahovean mai aproape de o experiență inedită cu muzica.

Proiectul The Fly.ink –Metamorfoză – este un concept de spectacol creat din nevoia de explorare artistică în spiritul mai multor muze, a mai multor arte printre care teatrul, muzica, pantomima.

Protagoniștii principali ai conceptului experimental The Fly.ink–Metamorfoză sunt și catalizatorii pe scenă ai acestei energii creatoare ce se metamorfozează constant colportând diferite chipuri atât muzicale cât și vizuale, prin explorarea unei întregi game de expresivitate corporală: actorul-mim Alexandru Pribeagu, actrița Ana Maria Irimia și artistul-acordeonist Fernando Mihăilescu aduc zborul numit viață mai aproape de om prin diferite metamorfoze.

 

Alexandru Pribeagu este un  actor și artist-mim. A început să joace de foarte tânăr în trupa de teatru a liceului Francez din București. A studiat la Paris la Universitatea Sorbonne-Nouvelle, Universitatea Vincennes Saint-Denis și la Academia Europeană de Teatru Corporal Magenia. Pentru a-și perfecționa tehnica de joc a participat la mai multe stagii Actor Studio și Grotowski. În 2017 a început un Master de Art-Terapie în cadrul Universitatii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC).

Alexandru a urcat pe scenele pariziene în multe spectacole alături de trupa de teatru Le Collectif du K (Le songe du réverbère, Rob et Mime), cu trupa Magenia (Le mime fait un tabac, La goitte d’eau, etc..), cu teatrul Le vent se lève, Theatre 12, Theatre du Gymnase, Mairie de Paris, și cu alte proiecte personale. Întors în România, după aproape zece ani petrecuți la Paris, a creat asociația și compania de teatru Imaginabil. Alexandru joacă și în seriale de televiziune, scurt metraje independente, videoclipuri și reclame.

Pe lângă meseria de actor, Alexandru predă teatrul și pantomimă. A început să predea în mai multe școli și centre culturale din Paris unde a susținut cursuri atât pentru copii cât și pentru adulți. Începând din 2011 a devenit asistentul Ellei Jarosewicz, începând astfel să formeze profesioniști din domeniul spectacolului și artelor vizuale.

Întors în România Alexandru colaborează cu mai multe instituții și școli printre care Liceul Francez Anna de Noailles, Fundația Calea Victoriei, Ministerul Educației și al Învățământului, dar şi în producții ale Operei naționale, Teatru de Operetă, Opera comică…

Născut în 1979, Fernando Mihalache, a studiat compoziția cu Liviu Dănceanu, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, apoi Masterul cu Aurel Stroe și Dan Dediu, iar teza de doctorat cu titlul „Muzica de film Românească” sub îndrumarea profesorului Octavian Nemescu.

Dupa absolvirea cursurilor universitare participă la Workshopuri și Cursuri de acordeon cu profesori renumiți precum: Massimiliano Pitocco, Yuri Shishkin, Frank Angelis, Frederich Lips, Vojin Vasovici, Xiao Quing Cao, Raimondas Sviackevicius, Giuseppe Scigliano, Alfred Melichar.

 

Fernando Mihalache este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, concerte, la recitaluri camerale.

În anul 2014 înființează prima clasă de acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București.

Sustine o serie de recitaluri în ansamblul Traffic Strings la Ateneu, Sala Radio precum și în țară în diverse festivaluri. Tot cu acest ansamblu realizează și două compact discuri: Tango Finesse (2009) și Tango Aficionado (2013).

Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele unui proiect de anvergura – Accord Vibes (acordeon , vibrafon si contrabas) cu care susține mai multe recitaluri și turnee precum și două compact discuri: Just Musette(2013) si Just Tango (2016).

Un alt proiect unic prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian și contrabas) cât și prin repertoriul abordat este Maxim Quartet, proiect ce participă în festivaluri de prestigiu precum:  Festivalul George Enescu, European Weeks Festival in Passau ori Festival of Ierusalim.

În Festivalul „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” din anul 2017 susține în primă audiție românească alaturi de Orchestra de cameră Radio, „Concertul pentru Acordeon si Ansamblul de Cameră” de Aurel Stroe.

 

Ana Maria Irimia este o artistă curioasă căreia îi place să experimenteze prin diverse limbaje și instrumente. Mereu fascinată de natura umană și complexitatea dinamicilor între oameni. caută prin muzică, caută prin teatru, prin film, caută pe pereții din spațiul public, caută în ochii care-i intersectează privirea, ziua caută pe cer, noaptea caută în vis, dar cele mai multe căutari sunt înăuntrul său.

A absolvit Facultatea de Teatru în cadrul U.N.A.T.C. (Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale), a studiat Psihologia la Universitatea Titu Maiorescu și Universite Paris Diderot și a continuat cu masterul de studii culturale în cadrul C.E.S.I. (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii) – „Societate. Multimedia. Spectacol”.

Ana Maria a jucat în spectacole de teatru colaborând cu Teatrul National Bucuresti („Însir-te mărgarite”), Teatrul Nottara („Împăratul Neâmpărat”), Teatrul Arte dell Anima („Copiii răi”, „Milk on Fire”) Teatrul Excelsior („Bambi”).

Ana Maria a fost vocalistă în diverse proiecte muzicale, Retro Future (jazz, blues, ragtime – Bucuresti), Aalma Dili (folclor românesc, Paris), a colaborat cu producatorul Atouck pe albumele Soundsphere (ambiental, spoken words, Bucuresti) și a participat la jam session-uri în numeroase contexte muzicale.

În prezent colaborează cu producatorul de muzica triphop, Vali Umbră, alaturi de care a început să compună muzică. A jucat în numeroase scurt metraje, reclame, vloguri și alte proiecte multidisciplinare. A conceput și performat în proiectul de muzică și poezie „Let’s do it, let’s fall in love”. A participat la workshopurile „Viewpoints” organizate de Teatrul Fără Frontiere, în urma cărora s-a născut o serie de performance-uri – manifest în spațiul public din București. A colaborat în proiectul Deja NU ca performer alături de Marie Lou Desmeules și Silent Strike. În ultimul timp, Ana Maria a început sa experimenteze în arta video ca performer și creator.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie