27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Un cartier delicios, cu mai multe viteze

Între Grivița și Cuza, un cartier delicios, cu mai multe viteze – ne dați voie să zicem așa? Partea dinspre Gară e condensată, otova parcă, cu case una mai frumoasă ca alta… una lîngă alta.

Cum te depărtezi spre Basarab – părăsești inginerii și ajungi la poeți și cronicari – străzile se aerisesc, apar curți, alternanțe de înălțimi, așa cum ni-i drag Bucureștiul.

Pe Negruzzi un șir de case aidoma – la prima vedere par aidoma. De fapt numai primele două-s pereche; cea de-a treia doar le ține isonul.

Gardul nou ascunde azi cele două intrări cu streașini ale fiecărei case; pe vremea cînd te puteai uita-n curte după pofta inimii descopereai și corpul din spate, construit cu folos industrial.

Prea multe, despre el, nu știm. A funcționat înainte de Naționalizare un atelier de litorgafie și un depozit de mobilă; iar după aceea baza de iluminat a Studiourilor de Film „Sahia”.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie