foto: Adriana Baciu

Guvernele au dat sau vor să dea startul călătoriilor ţinând cont cel mai adesea de evoluţia cazurilor în ţările învecinate. De la jumătatea acestei luni, numeroase state europene îşi vor redeschide graniţele în totalitate, dar primii paşi au fost făcuţi în unele regiuni.

Austria şi Italia au anunţat că vor permite intrarea terestră pe teritoriile lor, însă puţini europeni vor să meargă în peninsulă, inclusiv vecinii din Elveţia sau Franţa, ţinând cont că italienii au fost grav loviţi de epidemie.

De astăzi, Cehia şi-a redeschis graniţele cu Austria, Germania şi Ungaria, după ce ieri cehii au putut călătorii şi în Slovacia. Şi spaniolii vor putea merge în Franţa şi Portugalia începând cu 22 iunie.

Elveţia a decis să-şi redeschidă mai devreme decât era prevăzut frontierele cu toate ţările Uniunii Europene, pe 15 iunie. Italia a decis să ridice restricţiile de intrare în frontierele interne ale spaţiului Schengen cu vecinii săi pe 3 iunie şi a cerut reciprocitate de la ţările vecine. Până acum, cererea Italiei a fost respinsă de autorităţile elveţiene, care au estimat chiar marţea aceasta că ‘este prea devreme pentru ridicarea controalelor’ cu Italia.

Un portal de turism recomandă cele mai sigure destinaţii în această vară. Sunt 13 ţări şi 18 oraşe.

Grecia, Croaţia şi Georgia sunt în fruntea listei celor mai sigure state europene pentru vacanţe. Regiunile Alentejo şi Algarve din Portugalia şi mai ales Insulele Azore pot fi o opţiune pentru turişti, dar şi Malta, insulele greceşti Corfu şi Lefkada, Cavtat, Zagreb şi Rijeka din Croaţia sau staţiuni din Muntenegru şi Slovenia. Locuri pentru relaxare pot fi şi unele capitale precum Viena, Varşovia, Vilnius, Riga sau Tibilisi.

Pe listă se află şi oraşul Sibiu.

Potrivit portalului, aceste zone au avut mai puţine cazuri de coronavirus, iar hotelurile şi restaurantele respectă cu stricteţe regulile de igienă şi de distanţare

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.