De-a lungul timpului, astronomii au descoperit în afara sistemului nostru solar zeci de planete care ar putea fi locuibile. Acestea poartă numele de „Super-Pământuri” – pot fi de două ori mai mari decât planeta pe care locuim și de până la 10 ori mai masive.

Toată această masă suplimentară ar putea face „Super-Pământurile” casa perfectă, spun oamenii de știință. Momentan, astronomii le cunosc mărimea sau masa, dar nu știu dacă sunt 100% locuibile sau nu, spun astronomii.

Super-Pământurile pot fi unele dintre cele mai comune planete din galaxia noastră. Din 2009, telescopul spațial Kepler a descoperit aproximativ 4.000 de exoplanete. 30% dintre acestea sunt „Super-Pământuri”. Și câteva procente din acele super-pământuri orbitează în zona locuibilă a stelei gazdă.

Insa va trebui sa mai asteptam un pic pana sa ne mutam. Cea mai apropiată planetă „Super-Pământ” este la patru ani – lumină de noi. Cu o rachetă ai face câteva sute de mii de ani până acolo.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.